Bröllop i ösregn

Ondag den 8 maj var vi i Äspered & Sundsholmen för att leverar mat till ett litet bröllop. Brudparet hade valt att bjuda den närmaste familjen till vigsel och bröllopsmiddag, senare på kvällen anslöt vännerna för att fira med fest och dans.

Vigseln skedde i slottsruinen ute på den lilla ön Holmen dit alla gäster roddes med båt. Dagarna innan och dagarna efter var det strålande sol och vackert väder men just den här dagen formligen vräkte regnet ner så både gäster & brudpar fick åka ut till ön med regnponcho och paraply.

Vitsippor och noterFestlokalen var dekorerad i svart och olivgrönt med bl.a. vitsippor och notepapper, väldigt effektfullt.

Brudparet hade ett stort intresse för mat och så här blev menyn

Förrätt (640x478)Svensk delikatesstallrik – ljummen Gäsenepaj toppad med löjrom, lime och ingefärsmarinerade Smögenräkor samt kallrökt pepparlax och citron & dillkräm

varmrätt (640x478)Helstekt svensk biff på bädd av smörfrästa vårprimörer ackompanjerad av whiskeysås toppad med kastanjechampinjoner och enrisrökt sidfläsk  samt potatiskaka

Dukning medeltidSvart och olivgröntBröllopsmiddagen höll på att få ett väldigt otäckt slut då brudgummens far satt en köttbit i halsen. Men tack vare brudgummens snabba och skickliga handlande slutat allt bra.

Vi tackar för förtroendet och önskar Anna & Anders lycka till!

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *