Vad är självkänsla?

Jag har en egen anledning till varför jag ville anordna en föreläsningskväll om självkänsla & självförtroende på Trollabo Kvarn.

Jag har som vuxen alltid sett på mig själv som en trygg person med gott självförtroende, men någonstans längs resans gång har jag börjat fundera på hur sant det egentligen är.

Jo jag är trygg så till vida att jag utan problem kan stå framför 100 eller 200 personer och hålla tal eller föredrag. Har heller inga problem med att känna stolthet och självförtroende inför vårt arbete på Trollabo Kvarn. Tycker faktiskt att jag är riktigt duktig på att sälja in vårt företag & våra produkter när jag är ute i olika nätverk osv osv.

Men när vi kommer till Anna, alltså det som är jag på riktigt insåg jag rätt nyligen att jag inte alls var så trygg och säker som jag trodde. När jag för ett år sedan skaffade mig en coach ställdes jag inför en rad olika frågor och skrämmande snabbt insåg jag att det här med självförtroende och självkänsla var två helt olika saker. För när det var jag som stod i fokus och inte någon produkt eller roll blev det genast knepigare. När jag skulle säga att jag var bra eller duktig på något så bara knöt det sig och jag fick ur mig något krystat som att ”Jo jag är väl snäll”. Det där lilla ordet ”väl” smög sig gärna in varje gång jag skulle beskriva mina bra sidor eller så berättade jag om någon god egenskap men avslutade med två negativa.

Nu har jag övat och ja jag har blivit bättre men varför är det så svårt att vara nöjd och stolt över sig själv? Med två underbara döttrar vill jag ju vara en bra förebild som är lika stolt över mig själv som jag är över dom. För som en vän sa självkänsla sitter i hjärtat och självförtroende i hjärnan och så är det verkligen för mig.

Maria Flanagan Sundqvist (283x375)

Så när Maria Flanagan Sundqvist kommer till oss den 22 april hoppas jag att mitt hjärta ska få hjälp att bli lika starkt som min hjärna.

Rubriken för kvällen är ”Ta mer plats i ditt liv”, Maria talar om självkänsla och självförtroende och ger olika exempel. Du kommer också få konkreta tips på hur du kan jobba på din egen självkänsla.

Och vad är vinsten för DIG om du vågar ta större plats i ditt eget liv.

Kvällen riktar sig till alla åldrar men att vara ung idag är tuffare än någonsin och att stärka självkänslan hos våra ungdomar är en de viktigt uppgifter vi föräldrar har, därför har vi valt att ha specialpris på kvällen för studerande så ta tillfället i akt och lyssna på den här viktiga föreläsningen tillsammans med ditt barn. Vi avslutar kvällen med fika då det blir tid för frågor och samtal.

Tid och plats: Trollabo Kvarn 22 april 19.00-21.00

Pris: 220:- vuxna, 150:- studerande

Anmälan: info@trollabokvarn.se eller 0513-23324

Hoppas att vi ses!

// Anna

Anna (640x427)

 

 

 

 

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *