Trollabo Kvarn på mässhelg

Nu var det tredje året som vi var med på Hem & trädgårdsmässan på Åhaga och det börjar finnas lite rutiner. Rutiner är skönt det går snabbare och lättare då.

Minns första året när vi inte hade en aning om hur mycket vi skulle sälja och efter halv fredagen fick Johan åka hem & hetskoka mera fudge som vi packade till mitt i natten. I år började Johan koka fudge redan i början av mars och han hann koka hela 23 satser, vilket innebär drygt 400 påsar fudge.

Mässmonter (800x588)

Även när vi ska ställa i ordning montern märks det att vi börjar få lite rutiner, vi har hittat ett koncept som vi tycker fungerar och vet vad vi ska ha med oss.

Blommor (800x598)

Vackra blommor till vår monter fixade Molins som vanligt.

blommor2 (488x800)

Nu kan vi summera vår tredje Hem & trädgårdsmässa och även i år var det tre trevliga & intensiva dagar. Vet inte än hur många besökare det var men skulle gissa att det varit någonstans runt 5000 betalande besökare plus en himla massa söta barn. Även om vi sålde massor av fudge, skorpor & te så är ändå det bestående minnet är alla möten. Människor som aldrig hört talas om Trollabo kvarn innan, de som länge tänkt att de ska hälsa på oss men som kommit sig för, de som har minnen och historier att dela med sig av, stamgäster och många många fler. Inte en enda otrevlig eller sur besökare hade vi i vår monter, tack för det 🙂

Monterbild (584x800) Vi hade en tävling i montern som gick ut på att man fick gissa hur många kilo ekologiskt mjöl som vi köpte in till Trollabo Kvarn under 2012. Rätt svar var 688 kg och den som kom närmast var Emma Svensson som gissade på 674 kg. Grattis!

För min högst personliga del innebär mässa många kära återseenden med vänner och bekanta som det var alldeles för länge sedan jag träffade. Rent shoppingmässigt blev det en väldigt god ostkaka från Brostorp & ett gäng påskliljor som fått pryda borden på Kvarnen i helgen, hoppas dom står över påsk också.

Tack vare hjälp av Sarah & Nicki packade vi ner hela montern och stuvade in den i bilen på rekord snabba 27 min, inte illa va.

Ett tack vill jag passa på att rikta till Anna som kom och bytte av mig så jag fick springa på toaletten, Gäsene Mejeri som passade montern så jag fick i mig lite välbehövlig lunch, Nicki som kom med lite ny energi på söndag eftermiddag och Sarah som kom och hjälpte till att packa ihop. Men framför allt till alla er som handlade och pratade med mig.

//Anna

 

 

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *