Spännande kväll om rawfood på Trollabo Kvarn

I torsdags hade vi besök av underbara energiska Anneliz W Sahlberg på Trollabo Kvarn som delade sin kunskap om rawfood/levande föda. Kvällen blev mer än jag hade vågat hoppas på, god mat, spännande diskussioner och massor av ny kunskap.

Anneliz (600x800)

Anneliz delade sin spännande livshistoria med oss och det är omöjligt att inte bli berörd av hennes historia – från att dömas till en framtid i rullstol och få besked om att fler barn inte var att tänka på – till att ha full rörlighet och ha fött inte mindre än två barn och må bättre än någonsin.

Vetegräskvarn (600x800)

Anneliz hade med sig egenodlat vetegräs som jag fick hjälpa till att pressa i en speciell kvarn sedan började vi kvällen med en vetegräs shot. Jag är alltid lite skeptisk till nya smaker men det var mycket godare än jag trodde, det doftade nyklippt gräs men smaken var lite söt och kryddig. Helt ok 🙂

Grönsaksstavar (800x597)

När vi började planera den här kvällen kände jag mig lite osäker på själva matlagningen och lämnade det mesta av den till Anneliz. Men jag tänkte att lite grönsaksstavar och dip kunde ju jag bidra med. Dippen blev så god och jag lovade att dela med mig av recepten här och nu med lite kunskap känns inte maten heller så skrämmande utan rätt hanterbar.

Tomatsås
2 nävar soltorkade tomater
vatten
färsk basilika och timjan – jag hade basilika
1/4 gullök
vitlök
2 nävar blötlagda cashewnötter

Blöt lägg cashewnötterna i minst 5 timmar eller över natten. Lägg alla ingredienserna förutom vattnet i en mixer. Mixa och späd med vatten till lagom konsistens.

Ostsås
5 dl cashewnötter – blötlägg minst 5 timmar
ca 4 vatten
färsk basilika
citronsaft

Mixa nötter, basilika & citronsaft späd med vatten och smaka av med salt eller örtsalt.

Båda såserna var goda men tomatsåsen blev nog min absoluta favorit, så god.

Raw sushi (600x800)Sedan fick vi smaka på raw sushi

Nyponsoppa (600x800)Nyponsoppa

Bovetesallad (600x800)Bovetesallad med mandel, päron & kanel

Nyttobollar (600x800)

Sedan avslutade vi med lite desserter nyttiga bollar och en mjuk pepparkaka

Men något som jag kommer ta med mig i min verksamhet var cashewgrädden som var supergod och som jag kan servera till allergiker och veganer. Mums! Inspirerad av kvällen köpte jag en ny kokbok idag så räkna med att det dyker upp en och annan rawfood dessert på kakbuffén framöver.

Ny kokbok (598x800)//Anna

 

 

Liknande inlägg:

En reaktion på “Spännande kväll om rawfood på Trollabo Kvarn

  1. Pingback: Kakbuffé för alla | Trollbokvarns blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *