Söt favorit på kakbuffén

Ännu en söndag har passerat och med den många nya gäster. Vi har så himla trevliga gäster så jag älskar verkligen våra söndagar och inte blir det sämre av att jag får baka loss i köket 🙂

Ludde (800x583)

Vi hade finbesök

Efter förra veckans djungelbuffé hade vi rätt många bananer över och jag bestämde mig för att provbaka banana toffee pie. Resultatet blev smarrigt och många av våra facebook gillare bad om receptet. Jag utgick från ett recept av Leila Lindholm men jag kan helt enkelt inte följa ett recept rakt av utan var så klart tvungen att göra om det lite efter mitt önskemål. Så här kommer min variant med en del förbättringar efter första försöket

031 (800x800)

Pajskal 3 dl vetemjöl, 150 g  kallt smör, 1 dl socker  Hur gör man: Kör snabbt i matberedaren tills degen ”går ihop”. Kavla mellan plastfolie för att få en tunn jämn deg och lägg i den smorda pajformen, fäst folie runt kanterna, ställ in pajformen i frysen i 30 min. Grädda ca 10 min på 175 grader Kolakräm: 1 burk kondenserad mjölk (400g) 1 ½ dl kesella Hur gör man: Koka burken med kondenserad mjölk i 3 timmar burken ska vara täckt av vatten under hela tiden. Låt burken svalna öppna sedan & blanda med kesselan. Vispa 2 dl grädde och skiva 3 bananer. Bred ut kolakrämen i pajskalet och stick i bananer tätt, det ska vara mycket bananer. Klicka över grädden och strössla sist över 2 grovhackade Daim.

Jag följer aldrig recept utan improviserar hej vilt, oftast blir det bra. Av den anledningen har jag lite svårt att skriva recept då jag går på känsla och provar mig fram. Men det här är iallafall ett försök till recept. Lycka till!!

Med kesellan blir det en lite friskare smak på kolakrämen men också lite lösare därför kommer jag att göra den i en klassisk pajform istället för en form med löstagbar botten nästa gång. Jag kommer också som ni ser om ni jämför med Leilas recept ha ett mördegsskal istället för digestivebotten, men det är en smaksak.

Gifflar m banan (800x596)

Provade även två nya bullfyllningar i söndags en med banan och vitchoklad (gifflar) och en med creme cheese, smör, mandelmassa, socker, vaniljsocker och kardemumma. Båda var väldigt goda men den andra kommer nog få lite rivet citronskal nästa gång.

Kokos pannacotta (800x663)

Vi hade även vår senaste pannacottafavorit: kokospannacotta med chili & mörkchoklad

Har ni sett att vårens alla söndagsmiddagar nu ligger uppe på hemsidan?

 

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *