Raw food kväll på Trollabo Kvarn

För två år sedan kom jag för första gången i kontakt med begräppet raw food när jag träffade Anneliz Sahlbergvid en frukost på Kurorten i Mösseberg. Måste erkänna att jag var djupt skeptisk, jag är en stor köttätare och bara tanken på att äta vegetarisk var avlägsen och ja tanken på att inte få äta varm mat kändes helt otänkbar. Minns hur jag och mitt frukostsällskap pratade om hur synd det var om hennes barn när vi tänkte på dom bara fick fruktsallad på födelsedagar & till dessert.

Vad är då raw food eller levande föda? Jo de är en vegetarisk kost som inte får upphettas till mer än 40 grader för att behålla maximalt näringsvärde.

Ganska snart efter det här mötet började jag läsa om det här med Rawfood både på nätet och i tidningar, varje gång tänkte jag på Annelis och hennes fantastiska berättelse, Annelis har levt på levande föda eller rawfood de senaste 18 åren och har tack vare den kosten blivit frisk från en kronisk sjukdom. När hon berättade att hennes yngsta son aldrig hade haft en sjukdag blev jag riktigt nyfiken särskilt med tanke på alla dagar som jag varit hemma med mina febriga och snuviga tjejer.

Anneliz

I somras träffade jag en kvinna med multiallergi (gluten, mjölk, ägg allergi) och vi pratade om det tråkiga när man ska blir bjuden på fika och det inte finns något att att äta mer än sorbet eller fruktsallad. När jag beklagade att det var svårt att ge den service & det utbud som jag önskade, sa hon att jag borde lära mig mer om raw food. Ännu ett frö var sått och jag började fundera kring hur jag skulle få den här kunskapen.

Raw food lasagneNågonstans där började jag fundera på den här kvällen och nu är det alltså äntligen dags, torsdag den 28 februari kommer Annelis till oss på Trollabo Kvarn för att berätta vad raw food är och om sin resa samtidigt   som vi får möjlighet att smaka på lite olika rätter som passar både till frukost, lunch & förhoppningsvis även något sött. Vi börjar kl 19.00 och håller på framtill kl. 22.00

 

Det här är inte en kväll för att omvända er till veganer utan en kväll för att få veta mer om en kostform som ni på ett eller flera sätt kan göra till en del av er vardag. Men framför allt en kväll där ni får lyssna till en otroligt inspirerade kvinna som gjort en väldigt spännande resa.

När: torsdag 28 februari 2013

Var: Trollabo Kvarn

Tid: 19.00 – 22.00

Pris: 250:- betalas på plats med kort eller kontanter

Anmälan: info@trollabokvarn.se

Varmt välkomna!

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *