Nytt favoritbröd – focaccia

Jag har kommit på att det är lätt, roligt och gott att baka Focaccia.

Hittade ett recept hos Leila som jag använde som grund första gången, är ju precis urkass på det här med att följa recept men tänkte att det alltid är bra med ett grundrecept.

Focaccia

25 g jäst, 3 dl ljummet vatten, 0,5 dl olivolja, 2 msk honung, 1 msk flingsalt,

7 dl vetemjöl + mycket olivolja till utbakningen

Focaccia på jäsningJag har provat att smaksätta med fetaost och soltorkade tomater och en omgång med körsbärstomater och rosmarin. Färdig gräddad focaccia

Älskar att baka saker som man kan ändra allt efter vad som finns hemma, nästa gång blir det nog marinerade vitlöksklyftor.

Trevlig Valborg till er alla!

//Anna

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *