Nytt år nya möjligheter här på Trollabo Kvarn

semester (800x534)

Slut på semester och ledighet och hög tid att ta tag i  alla spännande och roliga saker som väntar 2013.

Jag gick en utbildning via Drivhuset i höstas och fick bl.a. lära mig att saker som man skriver ner är enklare att komma ihåg och prioritera så därför tänker jag dela mitt nyårslöfte med er här: Jag ska skriva minst ett blogginlägg i veckan om vad som händer och sker hos oss på Kvarnen, påminn mig gärna om jag börjar slarva.

December var precis så kaotisk som den ska vara med julbord högt och lågt, cateringuppdrag och så lite fudgekokning på det. Men sista veckan var mirakulöst nog lite lugnare så jag, Johan & Sarah hade en förmiddag med brainstorming inför det nya året.  Det var både roligt och skönt att hinna sitta ner och blicka framåt innan vi gick på jullov.

Så när vi kom hem förra veckan var det bara att sätta igång och det är mycket som ska hända i vår. Johan är snart färdig med vårens söndagsmenyer, han varvar inventering och menyskrivande. Vi håller som bäst på att sy ihop en kväll om rawfood, en träningsdag med god och nyttig mat är inplanerad, vi spånar för fullt på om vi ska ha några temasöndagar. Har du några förslag får du gärna höra av dig.

Mer handgripligt håller vi på att planera en liten uppfräschning av källaren och för att få lite idéer och tips tog vi hjälp av Sarah på Storegården Country Living och som vanligt när man får bra idéer vill man börja NU, men vi får försöka ge oss till tåls lite till. Sedan har vi sådan tur att vår Sarah är en klippa på att måla så det kan nog bli riktigt bra när det är klart. Längtar så efter att få visa er lite bilder men det lär nog dröja lite.

I söndags var det premiär för årets första söndagsmiddag och det var en hel del gäster som hade uppmärksammat att vi var igång igen.

Räkcoctail (598x800)

Räkcoctail med lime & ingefärsmarinerad räkor

Kycklingroulader (598x800)

Kycklingroulader med ruccola & parmesan serverat med dragonsås och klyftpotatis

Semlor

På kakbuffé fanns det som vanligt så här års våra goda semlor med mycket fyllning. Jag har väldigt svårt för semlor som har lite mandelmassa det är ju det som är själva grejen med semlor om du frågar mig, annars blir det ju bara en vetebulle med grädde.

Nu vill jag önska er alla en riktigt skön helg och välkomna på söndag om ni är sugna på en utflykt och något gott att äta.

//Anna

 

Liknande inlägg:

4 reaktion på “Nytt år nya möjligheter här på Trollabo Kvarn

  1. Du har alltid så härliga bilder! Man blir ju hungrig direkt =) Vi försöker planera in en Smartbox-fika hos er, vad glad jag blev när jag hittade att ni tillkommit där! Måste man ringa och boka eller räcker det att komma och ge er värdebeviset? Vem vet, vi kanske drösar in med barnen redan på söndag, de får ju inte vara med på bröllopsfesten så de missar ju er härliga kvarn annars.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *