En livad helg på Trollabo Kvarn

För tredje gången i rad är vi med på Livat på landet dagarna på Liseberg. Tidigare år har jag haft sällskap av Ulrika & Morgan från Galtholmen men i år hade dom inte möjligt att vara med. Men inte behövde jag vara ensam & övergiven för det, Lotta från Avelsås Naturhem följde med mig istället.

Så tidigt i lördags morse var det uppstigning för att göra matsäck & packa bilen full med fudge. I vanliga fall brukar vi sälja skorpor & vår ruskigt goda chokladtryffelkaka men eftersom jag har tillbringat den senaste veckan på sjukhus med vår dotter har jag inte hunnit baka så vi la allt fokus på vår fudge. Jag hade med mig olika10 sorter men lika fullt hade jag glömt 3 sorter hemma. Troligen var det ingen mer än jag som saknade dom 🙂 Tillsammans med all min fudge & några tappra påsar av vårt egen blandade te samsades Lottas saft, basilika olja, chilivinäger, rabarber chutney & jordgubbssylt med choklad & chili. Men förutom allt ätbart hade Lotta med sig fantastiskt fina käpphästar och handdockor. Jag blev alldeles kär och önskade att jag var 5 igen och kunde tjata på mamma och pappa att jag verkligen måste ha den här underbara hästen.

Hemma i Kvarnen var det bröllopsfest för Anna & Patrik. Utan omsvep kan jag erkänna att det var med blandade känslor som jag överlät ansvaret för för bröllopet på vår duktiga personal. Bröllop är ju det roligaste jag vet så att inte vara med och ha den slutgiltiga kollen var svårt, men vår duktiga personal fixade det galant och dom hann t.o.m. att ta lite bilder så ni får se hur vackert det var i vår fina kvarn.

Ärebågen som mötte vårt brudpar

Här har vi dukat & pyntat Kvarnen för bröllopsfest

Helgens vackra blomsterarrangemang

En favorit dessert hos mig Chokladsymfoni – vitchoklad parfait, varm mjölkchoklad soppa & mörk chokladmousse

När jag kom tidigt på söndag morgon väntade ett vackert minne från bröllopet ute på trappan. Jag bakade bullar och kakor några timmar innan jag åkte tillbaka till Liseberg för att sälja mera fudge. När man som jag är van vid den lugna tillvaron i Hudene är det väldigt roligt att få komma till stan och titta på alla människor. Lotta & jag fnissade gott åt gamla tanter som gick fyra varv på provsmakningen, mannen med gul regnponcho & Lisebergsfilt lindad som kjol runt midjan, för att inte tala om alla söta barn. Men det tar på krafterna att stå på marknad så idag har jag tagit det ganska lugnt, men redan imorgon drar vi igång igen.

Önskar er alla en härlig vecka!

//Anna

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *