Kräftskiva deluxe

Vi brukar göra en hel del uppdrag åt Friluftsfabriken och nu senast levererade vi mat till en stor kräftskiva i Alingsås. Ett fantastiskt roligt uppdrag med 100 glada gäster. Undrar i mitt stilla sinne vad kvällens alla utländska gäster tänkte när dom fick ta på sig kräfthattar & haklappar innan dom fick sjunga snapsvisor och äta kräftor. Men jag måste säga att dom gjorde det med stort engagemang :-)

På buffé hade vi förutom kräftor – västerbottenpaj, kycklingspett, melonsallad med oliver & fetaost och väldigt goda potatismuffins med dill. Receptet hittar du längre ner.

Kvällen blev inte sämre av att Triple & touch stod för underhållningen, dom är såna totalproffs & bjöd på en underbar show som fick alla gäster att jubla & applådera oavsett nationalitet. När de gick av scen tog kvällens Dj över scenen och drog igång ett långt sambatåg som dansade sig runt både tältet & parkeringen utanför.

Många timmar senare när musiken tystnade & nattamaten var uppäten åkte vi hemåt, mycket trötta men framför allt mycket nöjda med en rolig & lyckad kväll.

Potatismuffins – ett gott & matigt tillbehör till kräftorna

10 st

Ingredienser: 1,5 dl kesella kvarg, 1 dl mjölk, 1 st ägg, 1 tsk salt, 3 msk hackad dill, 3 dl vetemjöl,   1 tsk bakpulver, 3 kokta tärnade potatis, 1 msk olivolja, ½ dl lagrad ost, 2 msk finhackad rödlök

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut 10 dubbla muffinsformar på en plåt. Blanda kvarg, mjölk, ägg, salt, dill, rödlök & ost i en skål. Blanda sedan i mjöl och bakpulver och till sist potatisen innan smeten fördelas i 10 formar. Strö lite flingsalt på varje och grädda mitt i ugnen 25–30 min.


 

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>