Kakbuffé med farmor Guns Bregottkakor

Idag är jag alldeles dagvill det här med helgdagar mitt i veckan är ju skönt men väldigt förvirrande. Men i mitt liv har det varit söndag & söndag betyder söndagsmiddag & kakbuffé. Med strålande sol har vi haft en rolig & fartfylld dag med massor av glada gäster. Det känns verkligen att våren är här på allvar vi har haft dörrarna öppna hela dan & många gäster har suttit ute och njutit av både solsken & fika.

Det vackra vädret har lockat ut många motorcyklar & snart börjar vi med vår MC-fika. Om vädret är med oss kommer det att bli premiär för årets MC-fika onsdagen den 16 maj. Sedan fortsätter vi varje onsdag fram tills det är dags att ställa in cykeln igen nån gång i slutet av september. Det kommer att finnas smörgåsar, bullar & kakor för att stilla fikasuget.

Lovade ju sist att ni skulle få receptet på min favoritkaka så här kommer receptet:

Farmor Guns Bregottkakor

300 g Bregott, 2 1/2 dl Maizenamjöl, 1 1/2 dl socker, 3 dl vetemjöl,     1 tsk bakpulver Grädda i 175 grader ca 15 min  Du blandar alla ingerdiensertill en mjuk deg. Forma till bollar & grädda i småbrödsformar. Underbart spröda & fantastiskt goda!

Hoppas du får en toppen vecka även om den är skrämmande kort!

//Anna

Liknande inlägg:

2 reaktion på “Kakbuffé med farmor Guns Bregottkakor

  1. Du va kul med farmors Guns kakrecept, det måste jag prova.
    Farmor Gun var en av kvinnorna i mamma Annas syjunta som de hade i hur många år som helst……Nostalgi

    • Det är med värme & kärlek som jag bakar dom här kakorna, dom bär med sig så många fina minnen, plus att dom givetvis är syndigt goda också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *