Kakbuffé fylld av barndomsminnen

Varje år så här i slutet på juni börjar det dofta pepparkakor i köket på Kvarnen & varje år tittat Johan lite frågande på mig och undrar vad jag håller på med. Men för mig finns det nästan ingen kaka som är mer förknippad med sommar än Skurna franska pepparkakor. Jag är nämligen uppvuxen på en bondgård och Skurna franska pepparkakor fanns alltid med i kaffekorgen under höskörden och höskörd är det mest somriga jag vet.


På dagens kakbuffé fanns också Märtas syltrutor en annan kaka med fina minnesbilder. Märta var min scoutledare och alltid när vi var iväg på Hajk eller läger hade hon bakat en stor sats av dom här kakorna och dom hade alltid en strykande åtgång bland oss alltid lika hungriga scouter.


Mitt sista barndomsminne som var med på dagens kakbuffé är drömtårtan. Varje jul kom min moster Getrud med en Drömtårta som placerades i frysen och bara togs fram om det var något extra festligt. Hos oss finns den med nästa varje söndag och den är alltid lika populär. Fortfarande är drömtårta en av mina favoriter även om min aldrig blir lika god som mosters.

 
Kan ju inte låta bli att undra vad mina tjejer kommer ha för kakor bland sina barndomsminnen?

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *