Vi har haft glädjen att få vara bollplank till avgångseleverna på Herrljungas Hotell & Restaurangprogram när dom genomfört sitt gymnasiearbete. Det har varit en lång och spännande resa fram till fredagens femrättersmeny. Vi är verkligen imponerade av vad våra elever levererade och den uppfattningen tror jag vi delar med kvällens alla gäster.
Kvällen hade ett lila tema, härligt vårigt.
Jordärtskockssoppa med parmalindad pilgrimsmussla
Kycklingleverterrin med ljummen äppelsallad samt saltrostade valnötter
Som en liten smakrensare före varmrätten servades den här ljuvligt goda Blodgrapessorbet
Örtpanerad lammfilé serverad med potatiskaka samt balsamicosås
Sedan kom osten, varsamt lagrade ostar noggrant utvalda av Sivans ost
Desserten var min absoluta favorit en krämig Crème Brûlèe med flamberad fruktsallad, så gudomligt gott.
Ni gjorde verkligen ett storartat jobb och vi önskar er all lycka till i framtiden och ser med glädje fram emot nya samarbeten med restaurangprogammet.