Grått & regnigt ute – varmt & mysigt inne

Söndag – det Nybakade krämbullar med mandelmassa i botteninnebär tidig helgfrukost med familjen innan det är dags att börja baka inför dagens kakbuffé. Redan igår började jag förbereda vår kak- & dessertbuffé med att göra bullarna som fått stå i kylen i natt för att kalljäsa. Dom blir godast då tycker jag, saftiga & mjuka. Idag blev det kanelbullar, sockerbullar &  krämbullar med mandelmassa.

För att våra gäster ska få nybakade kakor varje söndag gör jag kak-degar som jag har i frysen och tar fram och bakar-av varje söndag. Idag blev det sirapskakor, bondkakor, chokladkolasnittar & milanostänger. Småkakor är en av mina passioner, formligen älskar drömmar, jitterbuggar, & chokladsnittar så i min värld finns inget bättre än en fika med småkakor & saft.

Medan jag la ihop tårta & dekorerade cheese cake & tiramisu fixade Johan med söndagsmiddagen. Till förrätt serverade vi  Johans supergoda fisk & skaldjurspaté med romsås där efter blev det örtpanerad fläskfilé med chokladdoftande rödvinssås & rosmarin potatis, tyvärr hann jag inte ta några bilder så ni kan kan få se maten.Kak och desserter på dagens kakbuffe

Hela förmiddagen ringde det & snabbt fick Mannie ställa i ordning övervåningen så alla skulle få plats. Det blev till att blixtinkalla Sarah så vi skulle hinna med allt. Vilken tur att vi har så fantastisk personal som ställer med kort varsel.

Nu ska jag avsluta veckan med en stor kopp rött Trollabo te i soffan!

Ha en fantastisk vecka!

//Anna

Liknande inlägg:

2 reaktion på “Grått & regnigt ute – varmt & mysigt inne

  1. Heja Anna! Så nu måste jag försöka hålla koll på ett blogg regelbundet…. Kakbuffen såg inte helt fel ut, det kanske vi hinner pröva när vi kommer ner dit. Håller tummarna. Bra start på blogget, kram på dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *