Vårbröllop med högsommarvärme

Jag har nog världens roligaste jobb, att minst tio gånger per år få vara med och planera och arrangera bröllopsfester. Bröllop är utan tvekan den absolut roligaste delen av vårt arbete. Att få vara med i planeringsfasen, kanske en av de allra första som får veta att sitta ner med ett blivande brudpar och höra vad de har för drömmar & mardrömmar inför sin bröllopsdag. Se deras kärlek till varandra och få glädjen att vara bollplank och rådgivare inför deras stora dag, jag älskar det <3

Den här bröllopsfesten skulle hållas i en för mig ny lokal, Ymergården och om vi på det förra bröllopet hade haft ösregn var det nästan för bra den här dagen. Solen sken från en molnfri himmel och det var riktigt varmt ute, inne försökte vi hålla temperaturen genom att ha mörkläggningsgardinerna neddragna tills precis innan middagen.

Snittar (640x374)Brudskålen med snittar togs givetvis utomhus och det var en sån där dag när man var glad att vara tjej så man slapp kostym. Jag brukar säga till alla brudpar att en av de viktigaste besluten är att välja rätt toastmaster, en som kan hålla uppe tempot och hålla ihop middagen. Det rådet hade kvällens brudpar verkligen tagit fasta på och jag fick samarbeta med en av de bästa toastmasters jag någonsin träffat – så roligt.

Tillfälligt kök (640x580)Jag hade fullt upp under kvällen så det blev dåligt med kort från kvällen, men när vi hade kommit så långt som till tårtan var jag bara tvungen att föreviga det söta brudparet på tårtan OCH den vackra tårtan.Tårtbrudpar (640x519)Bröllopstårta (640x416)

När jag sen åkte hemåt i den ljusa sommarkvällen var det en rosaskimmrande himmel som var så vacker att det var svårt att hålla ögnen på vägen, som gjort för en romantisk bröllopsnatt.

//Anna

Liknande inlägg:

Bröllop vid vackra Säm

I lördags var det dags igen – ett underbart härligt bröllop med ett vackert brudpar. Den här gången var vi inte på Kvarnen utan på logen på Sämsholm med vackra Sämsjön som bakgrund. Brudparet vigdes på brudens föräldrars brygga & anlände med båt till festlokalen. Medan brudparet tog sig en tur på sjön samlades gästerna vid strandkanten för lite snittar & champagne. Måste säga att jag aldrig skulle våga mig på att anlända till min bröllopsfest i båt, jag är nämligen smidig som ett kassaskåp & skulle vara livrädd för att ramla i vattnet & förvandlas från vacker prinsessa till dränkt katt. Men Karolina klev graciöst ur båten vacker som bara den.

Här förbereder vi snittarna, härligt att få jobba ute i solen.

Det här var vårt tredje bröllop i den här mysiga logen & varje gång blir jag lika imponerad av vad man kan göra i den enkla & lite råbarkade lokalen. Men med blommor & ljus kan man göra underverk.Fina placeringskort & dessutom goda praliner till kaffet

För vår del är det också lite extra pyssel när vi ska planera meny och annat för vi huserar i ett partytält med en micro & vatten i dunkar rätt enkla förhållanden med andra ord. I lördags ville brudparet ha buffé, det tycker jag är trevligt då man hinner prata med fler än sina bordsgrannar. Det är också praktiskt om man har många allergier eller annan specialkost, alla plockar helt enkelt de dom vill ha. På lördagens buffé fanns det bl.a. kycklingspett, tomat & olivsallad, Gäsenepaj & min favorit citron & rosmarin marinerad fetaost. Tyvärr hann jag inte ta några kort på maten 🙁

Lagom tills mitt arbete var klart sjönk solen ner i väster och bjöd på en fantastisk solnedgång, men festen fortsatte långt efter att jag sagt god natt.

Måste bara visa dom här fantastiskt vackra rosorna.

På lördag är det dags igen för nästa bröllop då ska vi grilla så vi håller tummarna för vackert väder.

Liknande inlägg:

Catering med mingelbuffé

Varje torsdag börjar jag morgonen med att åka till Borås för att gå på ett frukostmöte med mitt BNI-team det är ett roligt & energifyllt sätt att börja morgonen på & nu när det är ljust när klockan ringer går det ganska lätt att komma upp.

På Kvarnen gästades vi av ett härligt gäng från Borås, dom skulle börja med ett besök vid Hornborgarsjön för att titta på tranorna. Ugnsbakad lax med vitvinssås Tyvärr hade tranorna flyttat vidare så dom blev snuvade på den mäktiga upplevelsen. Istället kom dom lite tidigare till mig där dom fick en lunch med Ugnsbakad lax med vitvinssås & kokt potatis, innan de åkte vidare till Herrljunga Cider shoppade dom loss bland fudge, skorpor & nybakat bröd i Kvarnens skafferi.

Dagens roligaste uppdrag var en mingelbuffé som vi levererade Stayhards releasefest för Stayhard magasin. Jag tycker att Mingelbuffémingelmat & snittar är så kul det finns hur mycket som helst att hitta på. Idag fick dom # Chevrekräm på crostini toppad med rostade pinjenötter & rosmarin # Gazpachoshot # Tunnbröds rullar med skinka, färskost & örter # Chilimarinerade kycklingspett # Fruktfat #

Fruktfat

Imorgon står det bakning på schemat planerar att baka drömtårta, den klassikern brukar vara populär på kakbuffén sedan är det så smidigt att ha i frysen. Undra vad det blir mera?

Ha en skön helg!

//Anna

 

Liknande inlägg: