Ölprovning med Qvänum mat och malt

På fredag blir det ölprovning på Kvarnen med Claes från Qvänum Mat & Malt, det ska bli så roligt.

Vi träffade Claes under vår utbildning med Västsvensk mersmak och jag älskar människorimage som brinner för sin sak och att Claes tyckte att det här med bränneri och bryggeri är det roligaste som finns råder det ingen tvekan om. Att höra honom berätta var var både spännande och väldigt engagerande de brygger allt sitt öl med fokuset på maten och börjar processen med att fundera på hur ett öl ska smaka för att passa en viss typ av mat. Efter det här mötet började en tanke om en ölprovning med efterföljande middag ta form.

Ni kommer att få prova 4-5 sorters öl under Claes ledning och samtidigt som berättar han lite om historia bakom företaget samt om hur man gör när man brygger öl. Efter provningen blir det en två rätters middag med passande ölförslag till maten.

Ljummen gäsenepaj serverad med kallrökt kalkon från Adelsås och rucolakräm

Till den tänkte vi föreslå Qvänums Havre Ale som till stilen är belgisk eller som en tysk veteöl i karaktären

Grillspett på svensk ox- och fläskfilé serverad med rotade potisklyftor, husets sallad samt baconsås och kvarnens grillsåsGrillspettTill varmrätten kommer vi servera McBrian är en smakrik öl med både beska och sötma

Sedan avslutar vi kvällen med kaffe och kaka, tror det kan bli en riktigt trevlig kväll så kom du också.

Pris inkl. provning & middag: 350:-

Dryck till middagen tillkommer.

För att anmäla dig till kvällen ring 0513-23324 eller maila info@trollabokvarn.se

Liknande inlägg:

Ett bröllop med mycket personlighet

Tidigt i våras träffade vi lördagens brudpar för första gången mötet hade vi hemma hos det blivande brudparet. Paret vi mötte formligen sprutade ur sig idéer och önskemål allt medan hunden Romeo försökte få lite uppmärksamhet. Vigsel & bröllopsfest skulle hålla hemma på den nyss inköpta gården. Arbetet som låg framför L & E var enormt och det var inte utan att vi undrade hur dom skulle få ihop alla bitar. Men smittad av deras entusiasm tog vi fram en offert efter vad vi pratat om.

I mångt & mycket hade vi prickat in deras önskemål, men efter mycket funderade & diskuterande kom L & E fram till att dom ville ha en mer personlig bröllopsmiddag & familjen blev engagerade i allt från att sy brudklänningen (alldeles underbar) till dukning, blomsterarrangemang & brödbakning. Så vår uppgift blev att leverera varmrätten, en ”grillbuffé” vid bordet, samt att jag skulle gå in och styra upp serveringspersonalen. Jag måste erkänna att jag var lite ”nervös” inför att inte ha koll på hela middagen & inte visste jag vilka som skulle hjälpa mig i serveringen det var ändå nästa 100 gäster. Men det hade jag inte behövt vara, den gamla ladugården var en vacker festlokal, brudparets mammor hade bakat & fixat och allt hade tydliga lappar om hur & när det skulle fram. Och det underbara gänget från Bygdegårdsföreningen var riktiga pärlor i servisen. Den enda missen den här kvällen var att jag glömde att ladda kameran så bilderna blev inte så många och kvalitén är inte den bästa, men det bjuder jag på.

Det som annars kom vara mitt starkaste minne från kvällen kommer vara när brudgummens bror sjöng Right here, right now med hela hjärtat för brudparet. Det var absolut inte den vackraste sångrösten jag hört men tillsammans med hans tal & all den kärleken han la in i sången blev det oförglömligt. Inte ett öga var torrt, i alla fall inte hos mig.

En annan detalj som skilde det här bröllopet från de flesta andra var tårtan eller rättare sagt Centraldammsugare från Nordpolen. Kul, annorlunda & mycket uppskattat

Så när jag sent på natten åkte hemåt var det med ett leende & stor tacksamhet över att jag fått vara en liten del av den här viktiga dagen. All lycka önskar jag L & E <3

//Anna

 

Liknande inlägg: