Vad är självkänsla?

Jag har en egen anledning till varför jag ville anordna en föreläsningskväll om självkänsla & självförtroende på Trollabo Kvarn.

Jag har som vuxen alltid sett på mig själv som en trygg person med gott självförtroende, men någonstans längs resans gång har jag börjat fundera på hur sant det egentligen är.

Jo jag är trygg så till vida att jag utan problem kan stå framför 100 eller 200 personer och hålla tal eller föredrag. Har heller inga problem med att känna stolthet och självförtroende inför vårt arbete på Trollabo Kvarn. Tycker faktiskt att jag är riktigt duktig på att sälja in vårt företag & våra produkter när jag är ute i olika nätverk osv osv.

Men när vi kommer till Anna, alltså det som är jag på riktigt insåg jag rätt nyligen att jag inte alls var så trygg och säker som jag trodde. När jag för ett år sedan skaffade mig en coach ställdes jag inför en rad olika frågor och skrämmande snabbt insåg jag att det här med självförtroende och självkänsla var två helt olika saker. För när det var jag som stod i fokus och inte någon produkt eller roll blev det genast knepigare. När jag skulle säga att jag var bra eller duktig på något så bara knöt det sig och jag fick ur mig något krystat som att ”Jo jag är väl snäll”. Det där lilla ordet ”väl” smög sig gärna in varje gång jag skulle beskriva mina bra sidor eller så berättade jag om någon god egenskap men avslutade med två negativa.

Nu har jag övat och ja jag har blivit bättre men varför är det så svårt att vara nöjd och stolt över sig själv? Med två underbara döttrar vill jag ju vara en bra förebild som är lika stolt över mig själv som jag är över dom. För som en vän sa självkänsla sitter i hjärtat och självförtroende i hjärnan och så är det verkligen för mig.

Maria Flanagan Sundqvist (283x375)

Så när Maria Flanagan Sundqvist kommer till oss den 22 april hoppas jag att mitt hjärta ska få hjälp att bli lika starkt som min hjärna.

Rubriken för kvällen är ”Ta mer plats i ditt liv”, Maria talar om självkänsla och självförtroende och ger olika exempel. Du kommer också få konkreta tips på hur du kan jobba på din egen självkänsla.

Och vad är vinsten för DIG om du vågar ta större plats i ditt eget liv.

Kvällen riktar sig till alla åldrar men att vara ung idag är tuffare än någonsin och att stärka självkänslan hos våra ungdomar är en de viktigt uppgifter vi föräldrar har, därför har vi valt att ha specialpris på kvällen för studerande så ta tillfället i akt och lyssna på den här viktiga föreläsningen tillsammans med ditt barn. Vi avslutar kvällen med fika då det blir tid för frågor och samtal.

Tid och plats: Trollabo Kvarn 22 april 19.00-21.00

Pris: 220:- vuxna, 150:- studerande

Anmälan: info@trollabokvarn.se eller 0513-23324

Hoppas att vi ses!

// Anna

Anna (640x427)

 

 

 

 

Liknande inlägg:

Träning och hälsa på Trollabo Kvarn

Sista april förra året tog mitt liv en en ny och spännande vändning när jag träffade Chatrine Schander Ljungquist som blev min coach och tränare. Jag ändrade på min kost och började äta, fick till nya sunda vanor som innehöll daglig motion och resultaten kom snabbt i form av bättre kondition, starkare muskler och minskat midjemått och jag kände mig verkligen motiverad.035

Som alla som upptäcker något nytt vill man dela med sig till andra så de också ska få uppleva samma häftiga känsla. Så i höstas hade Chatrine & jag en inspirationskväll på Kvarnen med fokus på kost och träning, kvällen blev väldigt lyckad och vi fick mycket positiv respons. Kvällen gav oss blodad tand och bestämde oss för att nästa gång kör vi en hel dag med mer av allt – träning, föreläsning och mat!

Och nu är det äntligen dags, den 13 april kör vi en heldag med god mat, träning och inspirerade föreläsning. Igår var Chatrine här för att reka lite och vi kombinerade mitt träningspass med en promenad i de vackra Hudeneskogarna, promenaden gav rosiga kinder och många skratt, träningen gav ömmande rumpa och ljumskar.

Men nu vet jag lite mer om dagen och upplägget, jag tror jag vågar lova att alla kommer hitta sin utmaning. Chatrine jobbar med funktionell träning så att det kommer bli en dag där du får utmana dig själv på dina villkor kan jag lova. Ni kommer inte att behöva hålla mitt snigeltempo 🙂

Vi kommer börja med ett stretchpass som även kommer fungera som lite uppvärmning sedan blir det mellanmål012 och genomgång av dagen, därefter väntar 1 timmes styrkepass bland stock och sten. När vi är lagom möra i armar och ben tar vi oss tillbaka till kvarnen för en god nyttig och närande lunch. Efter lunchen får maten smälta lite medan vi lyssnar på ett föredrag med tips om träning och kost. Sen kommer den riktiga utmaningen för mig, konditionspasset. Ni andra som är med kan väl försöka plocka upp mig om jag ligger i nått dike och inte orkar röra mig mer så jag kommer med på promenaden tillbaka till Kvarnen och det avslutande fikat.

Några saker att tänka på:

  • Vi kommer var ute hela dagen så välj bra kläder
  • Bra handskar vi kommer träna på på marken, Chatrine har med liggunderlag men det kan vara skönt att ha något på händerna
  • Meddela om ni har någon specialkost eller allergi, alla måste bli mätta så vi orkar träna
  • Ombyte, vi har beställt sol men ibland kan det bli miss vid leveransen
  • Meddela om du har problem med några rörelser, dålig rygg, ont knä eller något annat

Hela dagen kostar bara 500:- så passa på att skämma bort dig själv med en riktig energiboost, anmäl dig på info@trollabokvarn.se

Hoppas vi ses!

//Anna

 

 

Liknande inlägg:

Spännande kväll om rawfood på Trollabo Kvarn

I torsdags hade vi besök av underbara energiska Anneliz W Sahlberg på Trollabo Kvarn som delade sin kunskap om rawfood/levande föda. Kvällen blev mer än jag hade vågat hoppas på, god mat, spännande diskussioner och massor av ny kunskap.

Anneliz (600x800)

Anneliz delade sin spännande livshistoria med oss och det är omöjligt att inte bli berörd av hennes historia – från att dömas till en framtid i rullstol och få besked om att fler barn inte var att tänka på – till att ha full rörlighet och ha fött inte mindre än två barn och må bättre än någonsin.

Vetegräskvarn (600x800)

Anneliz hade med sig egenodlat vetegräs som jag fick hjälpa till att pressa i en speciell kvarn sedan började vi kvällen med en vetegräs shot. Jag är alltid lite skeptisk till nya smaker men det var mycket godare än jag trodde, det doftade nyklippt gräs men smaken var lite söt och kryddig. Helt ok 🙂

Grönsaksstavar (800x597)

När vi började planera den här kvällen kände jag mig lite osäker på själva matlagningen och lämnade det mesta av den till Anneliz. Men jag tänkte att lite grönsaksstavar och dip kunde ju jag bidra med. Dippen blev så god och jag lovade att dela med mig av recepten här och nu med lite kunskap känns inte maten heller så skrämmande utan rätt hanterbar.

Tomatsås
2 nävar soltorkade tomater
vatten
färsk basilika och timjan – jag hade basilika
1/4 gullök
vitlök
2 nävar blötlagda cashewnötter

Blöt lägg cashewnötterna i minst 5 timmar eller över natten. Lägg alla ingredienserna förutom vattnet i en mixer. Mixa och späd med vatten till lagom konsistens.

Ostsås
5 dl cashewnötter – blötlägg minst 5 timmar
ca 4 vatten
färsk basilika
citronsaft

Mixa nötter, basilika & citronsaft späd med vatten och smaka av med salt eller örtsalt.

Båda såserna var goda men tomatsåsen blev nog min absoluta favorit, så god.

Raw sushi (600x800)Sedan fick vi smaka på raw sushi

Nyponsoppa (600x800)Nyponsoppa

Bovetesallad (600x800)Bovetesallad med mandel, päron & kanel

Nyttobollar (600x800)

Sedan avslutade vi med lite desserter nyttiga bollar och en mjuk pepparkaka

Men något som jag kommer ta med mig i min verksamhet var cashewgrädden som var supergod och som jag kan servera till allergiker och veganer. Mums! Inspirerad av kvällen köpte jag en ny kokbok idag så räkna med att det dyker upp en och annan rawfood dessert på kakbuffén framöver.

Ny kokbok (598x800)//Anna

 

 

Liknande inlägg:

Catering med djungelbuffé

I torsdags var det utställarträff inför Hem & trädgårdsmässan på Mark & stencenter. Utställarna fick tips och idéer inför mässan men störst intryck gjorde nog Fredrik Olsson från Miami Advertising Agency som pratade om gerillamarknadsföring. Jag blev riktigt sugen på att gå utanför boxen och göra ett hyss eller två samtidigt som jag känner att det nog inte är min grej.

Det här är andra gång vi levererar maten till den här träffen och precis som förra gången fick vi ett tema. I år var temat djungel och efter långa samtal fram och tillbaka satt vi ihop en dungelbuffé som blev riktigt bra, ja det blev nog en ny favoritbuffé om jag får bestämma.

Mango smoothie (800x492)

När gästerna kom bjöd vi på en smoothie med mango, banan och kiwi.

djungelbuffe (800x769)

Djungelbuffé

Tropisk räksallad med ananas & koriander # Djungelkryddad lax # Vitlökskräm # Mango & Chilimarinerade kycklingspett # Ljummen sötpotatissallad # Citron & chilimarinerad bönsallad # Melonsallad # Bröd & smör

kokospannacotta (800x578)

Sedan avslutade vi med en kokospannacotta med chili och choklad toppad med exotisk fruktsalsa.

Det var en trevlig kväll och nu är vi laddade för mässan, för vi ska också vara med på Åhaga den 22- 24 mars. Vi kommer att finnas på plats med vår goda fudge, skorpor och vårt eget te. Hoppas vi ses!

fruktfat (592x800)

Det blev rätt många bananer kvar efter vår djungelkväll så imorgon blir det mycket bananer på kakbuffén bl.a. Banana toffee pie, bullar med banan & vitchoklad. MUMS!

Ha en trevlig helg det ska jag ha för idag ska jag fira min födelsedag med champagne och löjrom!

//Anna

 

Liknande inlägg:

Raw food kväll på Trollabo Kvarn

För två år sedan kom jag för första gången i kontakt med begräppet raw food när jag träffade Anneliz Sahlbergvid en frukost på Kurorten i Mösseberg. Måste erkänna att jag var djupt skeptisk, jag är en stor köttätare och bara tanken på att äta vegetarisk var avlägsen och ja tanken på att inte få äta varm mat kändes helt otänkbar. Minns hur jag och mitt frukostsällskap pratade om hur synd det var om hennes barn när vi tänkte på dom bara fick fruktsallad på födelsedagar & till dessert.

Vad är då raw food eller levande föda? Jo de är en vegetarisk kost som inte får upphettas till mer än 40 grader för att behålla maximalt näringsvärde.

Ganska snart efter det här mötet började jag läsa om det här med Rawfood både på nätet och i tidningar, varje gång tänkte jag på Annelis och hennes fantastiska berättelse, Annelis har levt på levande föda eller rawfood de senaste 18 åren och har tack vare den kosten blivit frisk från en kronisk sjukdom. När hon berättade att hennes yngsta son aldrig hade haft en sjukdag blev jag riktigt nyfiken särskilt med tanke på alla dagar som jag varit hemma med mina febriga och snuviga tjejer.

Anneliz

I somras träffade jag en kvinna med multiallergi (gluten, mjölk, ägg allergi) och vi pratade om det tråkiga när man ska blir bjuden på fika och det inte finns något att att äta mer än sorbet eller fruktsallad. När jag beklagade att det var svårt att ge den service & det utbud som jag önskade, sa hon att jag borde lära mig mer om raw food. Ännu ett frö var sått och jag började fundera kring hur jag skulle få den här kunskapen.

Raw food lasagneNågonstans där började jag fundera på den här kvällen och nu är det alltså äntligen dags, torsdag den 28 februari kommer Annelis till oss på Trollabo Kvarn för att berätta vad raw food är och om sin resa samtidigt   som vi får möjlighet att smaka på lite olika rätter som passar både till frukost, lunch & förhoppningsvis även något sött. Vi börjar kl 19.00 och håller på framtill kl. 22.00

 

Det här är inte en kväll för att omvända er till veganer utan en kväll för att få veta mer om en kostform som ni på ett eller flera sätt kan göra till en del av er vardag. Men framför allt en kväll där ni får lyssna till en otroligt inspirerade kvinna som gjort en väldigt spännande resa.

När: torsdag 28 februari 2013

Var: Trollabo Kvarn

Tid: 19.00 – 22.00

Pris: 250:- betalas på plats med kort eller kontanter

Anmälan: info@trollabokvarn.se

Varmt välkomna!

Liknande inlägg:

Nytt år nya möjligheter här på Trollabo Kvarn

semester (800x534)

Slut på semester och ledighet och hög tid att ta tag i  alla spännande och roliga saker som väntar 2013.

Jag gick en utbildning via Drivhuset i höstas och fick bl.a. lära mig att saker som man skriver ner är enklare att komma ihåg och prioritera så därför tänker jag dela mitt nyårslöfte med er här: Jag ska skriva minst ett blogginlägg i veckan om vad som händer och sker hos oss på Kvarnen, påminn mig gärna om jag börjar slarva.

December var precis så kaotisk som den ska vara med julbord högt och lågt, cateringuppdrag och så lite fudgekokning på det. Men sista veckan var mirakulöst nog lite lugnare så jag, Johan & Sarah hade en förmiddag med brainstorming inför det nya året.  Det var både roligt och skönt att hinna sitta ner och blicka framåt innan vi gick på jullov.

Så när vi kom hem förra veckan var det bara att sätta igång och det är mycket som ska hända i vår. Johan är snart färdig med vårens söndagsmenyer, han varvar inventering och menyskrivande. Vi håller som bäst på att sy ihop en kväll om rawfood, en träningsdag med god och nyttig mat är inplanerad, vi spånar för fullt på om vi ska ha några temasöndagar. Har du några förslag får du gärna höra av dig.

Mer handgripligt håller vi på att planera en liten uppfräschning av källaren och för att få lite idéer och tips tog vi hjälp av Sarah på Storegården Country Living och som vanligt när man får bra idéer vill man börja NU, men vi får försöka ge oss till tåls lite till. Sedan har vi sådan tur att vår Sarah är en klippa på att måla så det kan nog bli riktigt bra när det är klart. Längtar så efter att få visa er lite bilder men det lär nog dröja lite.

I söndags var det premiär för årets första söndagsmiddag och det var en hel del gäster som hade uppmärksammat att vi var igång igen.

Räkcoctail (598x800)

Räkcoctail med lime & ingefärsmarinerad räkor

Kycklingroulader (598x800)

Kycklingroulader med ruccola & parmesan serverat med dragonsås och klyftpotatis

Semlor

På kakbuffé fanns det som vanligt så här års våra goda semlor med mycket fyllning. Jag har väldigt svårt för semlor som har lite mandelmassa det är ju det som är själva grejen med semlor om du frågar mig, annars blir det ju bara en vetebulle med grädde.

Nu vill jag önska er alla en riktigt skön helg och välkomna på söndag om ni är sugna på en utflykt och något gott att äta.

//Anna

 

Liknande inlägg:

Att hitta balans i livet

Mitt liv har varit rätt stressigt & tungt det senaste året. För mig har det betytt att jag slarvat mer än vanligt med både motion & mat.

Till följd av mitt slarv hade kilona börjat smyga sig på, konditionen var urusel och ingenting i garderoben satt snyggt längre. Till slut kommer man till en gräns där man antingen vill ge upp helt eller verkligen ta tag i sin hälsa. För mig kom den gränsen den 17 april i våras. Lite halv desperat skickade jag ut ett nödrop på Twitter med följande innehåll: ”Finns det någon som vill coacha ett hopplöst fall?” Dom orden skulle förändra mitt liv.

Jag fick kontakt med en underbar kvinna från Jönköping som har varit mitt stora stöd i jakten på ett friskare & piggare liv. Jag hade tre krav när vi började 1) Inget gymkort 2) Ingen våg 3) Ingen diet – jag ska kunna äta allt som resten av familjen äter. Chatrine och jag klickade direkt och hon förstod hur min livssituation såg ut och hjälpte mig utifrån den. Min största utmaning var att börja äta. Visst låter det skrattretande 38 år gammal, 22 år i restaurangbranschen och studier i näringslära men att i praktiken äta rätt kunde jag inte. Det var verkligen en utmaning att få in riktiga mellanmål & att äta överhuvudtaget under långa stressiga söndagar, men det gick. Nästa steg var att börja bygga upp min kondition och styrka och där fanns det mycket att arbeta med vill jag lova. Men lyckan den dagen jag kunde se en tricepsmuskel på min arm är obeskrivlig. Ringde överlycklig till Chatrine och berättade att jag hittat en ny muskel, varpå hon svarade lite torrt att hon misstänkte att den funnits där i ungefär 38 år, bara väl gömd.

Chatrine kom in i mitt liv med kunskap, glädje & massor av inspiration, det har inneburit att jag idag är en bra bit på väg mot mina mål, något jag är väldigt stolt över.

Under en av våra samtal föddes idé att låta fler få ta del av Chatrines enorma energi och glädje samt hennes kunskap om hälsa och kost. Därför bestämde vi oss för att tillsammans anordna en inspirationskväll på Kvarnen. En kväll där man förutom en spännande föreläsning ska få god och nyttig buffé med lätta och snabba rätter. För att du ska kunna laga det hemma får du med dig recepten hem.

Om du är vill få konkreta tips om att hitta balans i tillvaron & höra lite mer om min resa tycker jag att du ska komma till Kvarnen den 10 oktober kl 19.00. Anmäler dig gör du på info@trollabokvarn.se Kostnaden för föreläsning & buffé är 200:-

Varmt välkommen att inspireras!

//Anna

Liknande inlägg: