Nytt favoritbröd – focaccia

Jag har kommit på att det är lätt, roligt och gott att baka Focaccia.

Hittade ett recept hos Leila som jag använde som grund första gången, är ju precis urkass på det här med att följa recept men tänkte att det alltid är bra med ett grundrecept.

Focaccia

25 g jäst, 3 dl ljummet vatten, 0,5 dl olivolja, 2 msk honung, 1 msk flingsalt,

7 dl vetemjöl + mycket olivolja till utbakningen

Focaccia på jäsningJag har provat att smaksätta med fetaost och soltorkade tomater och en omgång med körsbärstomater och rosmarin. Färdig gräddad focaccia

Älskar att baka saker som man kan ändra allt efter vad som finns hemma, nästa gång blir det nog marinerade vitlöksklyftor.

Trevlig Valborg till er alla!

//Anna

Liknande inlägg:

Buffé och kontorssysslor

Igår var en rätt typisk dag på Trollabo Kvarn, den började med offert skrivande och slutade med glada gäster som njöt av en buffé. image

Det händer så mycket roligt just nu och vi  försöker få till alla bitar och jag hoppas vi får med allt. Igår jobbade vi med ett spännande julprojekt, en invigning och en födelsedagsfest, vi har verkligen omväxling i vårt arbete och det är så roligt.

Som vanligt på fredagar var det bakning på schemat, jag bakade bullar och passade på att prova en ny fyllning med vår goda chokladfudge i kombination med färskost, socker och kakao. Den sagolikt goda röran fyllde jag gifflarna med. Ska bli spännande att smaka på resultatet på söndag. Vi låter ju alltid våra bullar kalljäsa dom blir så mycket godare då, så just nu står alla bullar i kylrummet och gottar till sig innan gräddningen imorgon.

FocacciaPå kvällen serverade vi en för oss ny buffé som blev riktigt bra med lite smått och gott på bl.a. melon och fetaostsallad, kallrökt laxterrin och vårt nya favoritbröd – focaccia med massor av olivolja samt soltorkade tomater & fetaost. Så gott!

Ikväll ska Johan ha ett sällskap som firar födelsedag på matlagningskväll men först ska vi njuta av det vackra vädret.

// Anna

Avslutar med en kvällsbild från vackra Hudene.

Kväll i Hudene

Liknande inlägg:

Påsk på Trollabo Kvarn

påskägg2 (800x754)Vi har firat påsk ordentligt här på Kvarnen, vi gör ju ingenting halvdant.

Redan på skärtorsdagen drog vi igång med den traditionsenliga Skärstorsdagspuben, en kväll som brukar få Kvarnen att gunga ordentligt. I år hade vi Cliffhanger på scen men innan dess serverade vi en god påskbuffé. Varje år blir vi lika imponerade av att vi har så trevliga gäster, inget gruff eller bråk utan bara glada och partysugna människor som har kommit för att träffas, dansa och skåla med varandra.

PåskbufféPå påskafton levererade vi middag till en överraskningsfest i Falköping. Jag har en dubbel relation till det här med överraskningsfester, som det kontrollfreak jag är det något av ett skräckscenario att bli ”utsatt” för det. Samtidigt är det bland det roligaste jag vet att överraska andra. Lördagens överraskningsfest blev jättelyckad och födelsedagsbarnet blev precis så överraskad som det var tänkt och maten gjorde succé.

Lite eget påskfirande hann vi också med, en äggjakt till våra tjejer och en riktigt god middag med lite bubbel blev det hemma hos familjen Falk.

Förrätt hemma hos ossPåskdagen och annandagen var det en strid ström av gäster som besökte oss för att äta och fika. Det underbara vädret gjorde att vår uteservering var välbesökt. Roligt också att det var många motorcyklar ute på vägarna och några av dom hälsade på hos oss. Men helgens finaste motorfordon var den här underbara gröna bilen, jag blev riktigt kär och med tanke på att över 240 personer har gillat bilden på Facebook är jag inte ensam.

165Nu har vi varit lite lediga och laddar om inför helgen som kommer.

 

Liknande inlägg:

Bröllop – jag har världens bästa jobb

Jag har nog världens bästa jobb, tänk att få vara med vid så många viktiga tillfällen i en människas liv. Jag brukar säga att vi finns med genom hela livet från dop via konfirmation, student, bröllop, födelsedagar, bröllopsdagar och slutligen begravningar. Varje gång vi får möjlighet att vara med på en av dessa dagar känner jag både tacksamhet och stolthet med också ett stort ansvar att bidra till en minnesvärd dag.

vackra rosorMen om jag skulle vara tvungen att jobba med bara en sak resten av livet skulle jag utan tvekan välja bröllop, det är så roligt.

Förra veckan träffade jag ett blivande brudpar för att prata om och planera för deras perfekta bröllopsfest. Varje gång jag träffar ett blivande brudpar blir jag lika glad, det är så härligt att sitta där tillsammans med ett par som bestämt sig för att dela resten av livet med varandra. Det är så mycket kärlek, glädje och drömmar i dessa möten. Ibland tycker nog jag att det första mötet är lika roligt som själva bröllopet. Självklart hoppas jag att mina erfarenheter av bröllop kan hjälpa brudparet att utforma just sitt drömbröllop och att jag kanske får dom att tänka på saker dom kanske inte tänkt på.

Tårtbrudpar (640x519)

Men visst är det en speciell känsla att se det strålande vackra brudparet när dom anländer till festlokalen lyckliga och ofta skönt avslappnade efter nervpersen i kyrkan. Att sedan få tjuvlyssna på tal och spex är en kul bonus. Om sedan som jag är en hopplös romantiker och väldigt lättrörd förstår ni att jag gråter en skvätt på nästan alla bröllop.

Nu ska jag göra mig redo för en helg med födelsedagar, bröllopsdagar som ska firas och ett nytt möte med ett blivande brudpar som ska planera sin stora dag.

Önskar er alla en skön helg!

 

//Anna

 

Liknande inlägg:

En riktig kalassöndag

I söndags hade vi en riktig kalassöndag med massor av härliga gäster som förgyllde vår dag.277

På Kvarnen hade Johan och vår underbara personal ett sällskap som firade födelsedag med familj och vänner. Dessutom var det som vanligt massor av härliga söndagsgäster ja det var faktist över 100 stycken som besökte oss för att fika och äta.

Födelsedagsdukning Kvarnen är verkligen som gjord för fester, en underbar miljö att fira olika saker.

imageRoligt att se barnen direkt hittade vår nymålade svarta tavla och fyllde den med konstverk.

Medan Johan och kompani svettades på Kvarnen var jag på vackra Kullingsvik för att hjälpa till att ordna en minnesvärd dag för dagens födelsedagsbarn, AnnaGreta 90 år. Vilken fantastisk kvinna, hon ger mig verkligen framtidstro, om man får leva ett så rikt liv känns det inte alls skrämmande att bli äldre.

IMG_4796

IMG_4798Dagen firades med familj och många goda vänner, musikunderhållning och vår vällagade mat – Johans buffé och massor av  goda tårtor.

IMG_4805Tårtbuffé är aldrig fel

IMG_4810IMG_4809IMG_4808

 

Liknande inlägg:

Vårbröllop med högsommarvärme

Jag har nog världens roligaste jobb, att minst tio gånger per år få vara med och planera och arrangera bröllopsfester. Bröllop är utan tvekan den absolut roligaste delen av vårt arbete. Att få vara med i planeringsfasen, kanske en av de allra första som får veta att sitta ner med ett blivande brudpar och höra vad de har för drömmar & mardrömmar inför sin bröllopsdag. Se deras kärlek till varandra och få glädjen att vara bollplank och rådgivare inför deras stora dag, jag älskar det <3

Den här bröllopsfesten skulle hållas i en för mig ny lokal, Ymergården och om vi på det förra bröllopet hade haft ösregn var det nästan för bra den här dagen. Solen sken från en molnfri himmel och det var riktigt varmt ute, inne försökte vi hålla temperaturen genom att ha mörkläggningsgardinerna neddragna tills precis innan middagen.

Snittar (640x374)Brudskålen med snittar togs givetvis utomhus och det var en sån där dag när man var glad att vara tjej så man slapp kostym. Jag brukar säga till alla brudpar att en av de viktigaste besluten är att välja rätt toastmaster, en som kan hålla uppe tempot och hålla ihop middagen. Det rådet hade kvällens brudpar verkligen tagit fasta på och jag fick samarbeta med en av de bästa toastmasters jag någonsin träffat – så roligt.

Tillfälligt kök (640x580)Jag hade fullt upp under kvällen så det blev dåligt med kort från kvällen, men när vi hade kommit så långt som till tårtan var jag bara tvungen att föreviga det söta brudparet på tårtan OCH den vackra tårtan.Tårtbrudpar (640x519)Bröllopstårta (640x416)

När jag sen åkte hemåt i den ljusa sommarkvällen var det en rosaskimmrande himmel som var så vacker att det var svårt att hålla ögnen på vägen, som gjort för en romantisk bröllopsnatt.

//Anna

Liknande inlägg:

Smörgåstårta i massor

Under våren bakade vi smörgåstårta i massor, det var nya beställningar nästan varje dag & sakta men säkert blev jag snabbare och bättre på att dekorera smörgåstårtor.

Det blev smörgåstårta med räkor

Räkor (640x478)Smörgåstårta med skinka och ananas

skinka & ananas (640x478)Smörgåstårta med rostbiff

Rostbiff (478x640)Vegetarisk smörgåstårta

Vegetarisk (640x478)Och glutenfri smörgåstårta

Glutenfri (640x443)Men efter några veckor utan smörgåstårtor börjar det klia i fingrarna att få vara lite kreativ igen och jag ser fram emot att nästa beställning.

Välkommen med din beställning!

Liknande inlägg:

Bröllop i ösregn

Ondag den 8 maj var vi i Äspered & Sundsholmen för att leverar mat till ett litet bröllop. Brudparet hade valt att bjuda den närmaste familjen till vigsel och bröllopsmiddag, senare på kvällen anslöt vännerna för att fira med fest och dans.

Vigseln skedde i slottsruinen ute på den lilla ön Holmen dit alla gäster roddes med båt. Dagarna innan och dagarna efter var det strålande sol och vackert väder men just den här dagen formligen vräkte regnet ner så både gäster & brudpar fick åka ut till ön med regnponcho och paraply.

Vitsippor och noterFestlokalen var dekorerad i svart och olivgrönt med bl.a. vitsippor och notepapper, väldigt effektfullt.

Brudparet hade ett stort intresse för mat och så här blev menyn

Förrätt (640x478)Svensk delikatesstallrik – ljummen Gäsenepaj toppad med löjrom, lime och ingefärsmarinerade Smögenräkor samt kallrökt pepparlax och citron & dillkräm

varmrätt (640x478)Helstekt svensk biff på bädd av smörfrästa vårprimörer ackompanjerad av whiskeysås toppad med kastanjechampinjoner och enrisrökt sidfläsk  samt potatiskaka

Dukning medeltidSvart och olivgröntBröllopsmiddagen höll på att få ett väldigt otäckt slut då brudgummens far satt en köttbit i halsen. Men tack vare brudgummens snabba och skickliga handlande slutat allt bra.

Vi tackar för förtroendet och önskar Anna & Anders lycka till!

Liknande inlägg:

Jag är tillbaka

Då var det dags för ett nytt försök att blogga, så nu blir det lite olika inlägg om alla roliga bröllop och kalas som vi haft under sommaren. Men först några bilder från helgens Söndagsmiddag, höstens menyer hittar du på hemsidan.

Kräftskagen
Kräftskagen med curry på kavring

Lammspett
Lammspett med basilikaaioli samt blomkålspuré

Kakbuffé 2
Några av godsakerna från vår kakbuffé

Catering buffé

Hösten är fylld av festligheter och vi levererar mat till både stora och små kalas och i söndags var det ett gäng och provade lite olika rätter för att välja ut sina favoriter.

Liknande inlägg:

Catering med djungelbuffé

I torsdags var det utställarträff inför Hem & trädgårdsmässan på Mark & stencenter. Utställarna fick tips och idéer inför mässan men störst intryck gjorde nog Fredrik Olsson från Miami Advertising Agency som pratade om gerillamarknadsföring. Jag blev riktigt sugen på att gå utanför boxen och göra ett hyss eller två samtidigt som jag känner att det nog inte är min grej.

Det här är andra gång vi levererar maten till den här träffen och precis som förra gången fick vi ett tema. I år var temat djungel och efter långa samtal fram och tillbaka satt vi ihop en dungelbuffé som blev riktigt bra, ja det blev nog en ny favoritbuffé om jag får bestämma.

Mango smoothie (800x492)

När gästerna kom bjöd vi på en smoothie med mango, banan och kiwi.

djungelbuffe (800x769)

Djungelbuffé

Tropisk räksallad med ananas & koriander # Djungelkryddad lax # Vitlökskräm # Mango & Chilimarinerade kycklingspett # Ljummen sötpotatissallad # Citron & chilimarinerad bönsallad # Melonsallad # Bröd & smör

kokospannacotta (800x578)

Sedan avslutade vi med en kokospannacotta med chili och choklad toppad med exotisk fruktsalsa.

Det var en trevlig kväll och nu är vi laddade för mässan, för vi ska också vara med på Åhaga den 22- 24 mars. Vi kommer att finnas på plats med vår goda fudge, skorpor och vårt eget te. Hoppas vi ses!

fruktfat (592x800)

Det blev rätt många bananer kvar efter vår djungelkväll så imorgon blir det mycket bananer på kakbuffén bl.a. Banana toffee pie, bullar med banan & vitchoklad. MUMS!

Ha en trevlig helg det ska jag ha för idag ska jag fira min födelsedag med champagne och löjrom!

//Anna

 

Liknande inlägg: