Vi har inte långtråkigt på Trollabo Kvarn

Vilken fantastiskt rolig och intensiv helg vi har haft på Trollabo Kvarn. I fredags var det dags för ölprovningen med Claes från Qvänum mat och malt. Ett glatt och trevligt gäng hade samlats för att prata och prova öl, stämningen var hög och ölen var god om jag får tro omdömena. Kallrökt kalkonbröst

Kvällens meny hade en lokalprägel och till förrätt serverade vi ljummen Gäsenepaj  med kallrökt kalkonbröst från Adelsåsen, kalkonen är en höjdare den tycker jag ni ska prova.

Kvällen blev rätt sen så jag var lite sliten när klockan ringde på lördagmorgon, men när jag väl slitit mig från sängvärmen blev det en riktigt bra dag. Det var öppet mejeri hos Gäsene mejeri och vi var med och sålde fudge. Förutom möjligheten att köpa lokala delikatesser kunde besökarna gå en rundtur igenom mejeriet och se hur osttillverkningen gick till. Dagens stora nyhet var att det numera går att köpa mjölk från våra lokala bönder, det känns bra att kunna köpa mjölk som inte har fraktats runt halva Sverige innan den hamnar i mitt kylskåp. Dessutom var det en väldigt god mjölk så den rekommendera jag varmt.Mjölk från Gäsene Mejeri

Sen var det söndag igen och idag hade vi ett amerikanskt tema och på menyn stod Cesarsallad till förrätt.Cesarsallad

Följt av pulled pork serverat med cole slaw och rostade potatis klyftorPulled pork

Kakbuffén hade vi förutom våra vanliga favoriter fyllt med cookies, cheese cake, key limepie, sötpotatispaj och whoopies.Choklad cheesecake

Med hjälp av tre underbara tjejer, Åsa, Elma och Tova, gick dagen som en dans. STORT TACK TILL ER TJEJER <3

Nu har jag krupit upp i soffan och vilar upp mig inför veckan som kommer, en vecka med invigning, personalfest, bussgrupper och ett gäng konfirmationer så jag är rätt säker på att vi slipper ha långtråkigt den här veckan heller. Sen måste jag samla kraft inför veckans stora utmaning Göteborgsvarvet….

Nu önskar jag god natt!

//Anna

Liknande inlägg:

Buffé och kontorssysslor

Igår var en rätt typisk dag på Trollabo Kvarn, den började med offert skrivande och slutade med glada gäster som njöt av en buffé. image

Det händer så mycket roligt just nu och vi  försöker få till alla bitar och jag hoppas vi får med allt. Igår jobbade vi med ett spännande julprojekt, en invigning och en födelsedagsfest, vi har verkligen omväxling i vårt arbete och det är så roligt.

Som vanligt på fredagar var det bakning på schemat, jag bakade bullar och passade på att prova en ny fyllning med vår goda chokladfudge i kombination med färskost, socker och kakao. Den sagolikt goda röran fyllde jag gifflarna med. Ska bli spännande att smaka på resultatet på söndag. Vi låter ju alltid våra bullar kalljäsa dom blir så mycket godare då, så just nu står alla bullar i kylrummet och gottar till sig innan gräddningen imorgon.

FocacciaPå kvällen serverade vi en för oss ny buffé som blev riktigt bra med lite smått och gott på bl.a. melon och fetaostsallad, kallrökt laxterrin och vårt nya favoritbröd – focaccia med massor av olivolja samt soltorkade tomater & fetaost. Så gott!

Ikväll ska Johan ha ett sällskap som firar födelsedag på matlagningskväll men först ska vi njuta av det vackra vädret.

// Anna

Avslutar med en kvällsbild från vackra Hudene.

Kväll i Hudene

Liknande inlägg:

Påsk på Trollabo Kvarn

påskägg2 (800x754)Vi har firat påsk ordentligt här på Kvarnen, vi gör ju ingenting halvdant.

Redan på skärtorsdagen drog vi igång med den traditionsenliga Skärstorsdagspuben, en kväll som brukar få Kvarnen att gunga ordentligt. I år hade vi Cliffhanger på scen men innan dess serverade vi en god påskbuffé. Varje år blir vi lika imponerade av att vi har så trevliga gäster, inget gruff eller bråk utan bara glada och partysugna människor som har kommit för att träffas, dansa och skåla med varandra.

PåskbufféPå påskafton levererade vi middag till en överraskningsfest i Falköping. Jag har en dubbel relation till det här med överraskningsfester, som det kontrollfreak jag är det något av ett skräckscenario att bli ”utsatt” för det. Samtidigt är det bland det roligaste jag vet att överraska andra. Lördagens överraskningsfest blev jättelyckad och födelsedagsbarnet blev precis så överraskad som det var tänkt och maten gjorde succé.

Lite eget påskfirande hann vi också med, en äggjakt till våra tjejer och en riktigt god middag med lite bubbel blev det hemma hos familjen Falk.

Förrätt hemma hos ossPåskdagen och annandagen var det en strid ström av gäster som besökte oss för att äta och fika. Det underbara vädret gjorde att vår uteservering var välbesökt. Roligt också att det var många motorcyklar ute på vägarna och några av dom hälsade på hos oss. Men helgens finaste motorfordon var den här underbara gröna bilen, jag blev riktigt kär och med tanke på att över 240 personer har gillat bilden på Facebook är jag inte ensam.

165Nu har vi varit lite lediga och laddar om inför helgen som kommer.

 

Liknande inlägg:

En riktig kalassöndag

I söndags hade vi en riktig kalassöndag med massor av härliga gäster som förgyllde vår dag.277

På Kvarnen hade Johan och vår underbara personal ett sällskap som firade födelsedag med familj och vänner. Dessutom var det som vanligt massor av härliga söndagsgäster ja det var faktist över 100 stycken som besökte oss för att fika och äta.

Födelsedagsdukning Kvarnen är verkligen som gjord för fester, en underbar miljö att fira olika saker.

imageRoligt att se barnen direkt hittade vår nymålade svarta tavla och fyllde den med konstverk.

Medan Johan och kompani svettades på Kvarnen var jag på vackra Kullingsvik för att hjälpa till att ordna en minnesvärd dag för dagens födelsedagsbarn, AnnaGreta 90 år. Vilken fantastisk kvinna, hon ger mig verkligen framtidstro, om man får leva ett så rikt liv känns det inte alls skrämmande att bli äldre.

IMG_4796

IMG_4798Dagen firades med familj och många goda vänner, musikunderhållning och vår vällagade mat – Johans buffé och massor av  goda tårtor.

IMG_4805Tårtbuffé är aldrig fel

IMG_4810IMG_4809IMG_4808

 

Liknande inlägg:

Jag är tillbaka

Då var det dags för ett nytt försök att blogga, så nu blir det lite olika inlägg om alla roliga bröllop och kalas som vi haft under sommaren. Men först några bilder från helgens Söndagsmiddag, höstens menyer hittar du på hemsidan.

Kräftskagen
Kräftskagen med curry på kavring

Lammspett
Lammspett med basilikaaioli samt blomkålspuré

Kakbuffé 2
Några av godsakerna från vår kakbuffé

Catering buffé

Hösten är fylld av festligheter och vi levererar mat till både stora och små kalas och i söndags var det ett gäng och provade lite olika rätter för att välja ut sina favoriter.

Liknande inlägg:

Fira påsken hos oss på Trollabo Kvarn

Lagom till påsk brukar vi plocka fram våra utemöbler men i år får det nog vänta lite för vårvärmen dröjer visst lite till.

Blommor (800x598)Precis som vanligt börjar vi påsken på Trollabo Kvarn med Skärtorsdagspub i år spelar Cliffhanger. Kvällen börjar med en läcker påskbuffé och där är det redan helt fullbokat, jätteroligt. Idag ska Johan få stötta upp Kvarnen med lite extra stolpar så det är säkert att dansa & hoppa. Bandet börjar spela vid tio ungefär sen kör vi så det ryker fram till klockan ett. Kom och hjälp oss att få Kvarnen att gunga!

Efter en pubkväll brukar man bli rätt sliten så på långfredagen & påskafton tänker vi fira påsk med familj och vänner. Påskharen behöver lite hjälp, ägg ska målas och påsktårtan ska bakas.

påskägg2 (800x754)Sedan är vi tillbaka med full kraft på påskdagen och annandagpåsk då vi har söndagsmiddag & kakbuffé. På menyn står det: Tartar på rökt lax serveras på salladsbädd # # # Rosépepparbakad lammstek med potatiskaka samt rödvinssås # # # Stor kak och dessertbuffé

Vitchokladmousse tårtaOm ni vill fika är det bara att komma förbi men vill ni äta söndagsmiddag är det bäst att boka bord så ni säkert får plats. Lite extra påsktema blir det förståss på vår kakbuffé med påsktårta, påskbakelser & min favorit vitchokladmousse tårta, vackert gul namnet till trots. Johan har beställt de sötaste små påskkycklingar som vi ska dekorera med.

Men oavsett om vi ses i påsk eller inte vill jag önska dig en riktigt glad påsk hoppas den blir trevlig och rolig på alla vis.

//Anna

Liknande inlägg:

Kalashelg på Trollabo Kvarn

Bara för att det varit mässa så betyder inte det att det varit stiltje på Trollabo Kvarn snarare tvärtom skulle jag säga.

I fredags hade vi ett företag som skulle tacka av en kollega och gjorde det med en trevlig fonduekväll hos oss på Kvarnen. Fondue är ett trevligt och gott sätt att umgås, middagen har en förmåga att dra ut på tiden när alla ska laga sin egen mat, det ger en avspänd stämning och lockar till många skratt. Som den stora dessertälskare jag är tycker jag att alla festliga måltider bör avslutas med en smarrig dessert, gästerna i fredags fick:

038

Vaniljparfait med maränger varm chokladsås så enkelt och så gott.

Champagne (800x475)

I lördags var det mer festligheter på gång, ett 60-årskalas med lite påsktema, så när mässan stängde kastade jag mig hem för att hinna ta emot gästerna. Det blev en så varm och trevlig kväll, en sån där kväll som gör att det känns ok att jobba 16 timmar för man somnar ändå med ett leende på läpparna. Känner en sån tacksamhet varje gång någon ger oss förtroendet att vara en viktig del av deras firande oavsett om det är födelsedag, dop, bröllop eller begravning och när man känner att man bidragit till att göra dagen eller kvällen extra minnesvärd är det värt alla timmar och all planering.

tomat & avokadosallad (640x800)Tomat & avokadosallad

lammfärsbiffar (731x800)Lammfärsspett

Dukning2 (800x752)

Påskkänslan fick vi genom att duka med gult, lila & grönt

Påskliljor (562x800)

I söndags var det söndagsmiddag som vanligt och nu är det nog vår på riktigt för vi hade våra första cykelgäster för året. Cykelgäster är nog de mest tacksamma fikagäster man kan ha för om du har cyklat 5-6 mil är en kakbuffé perfekt och det finns inget dåligt samvete bara njutningen av nybryggt kaffe och smarriga bullar och kakor.

Cyklar (800x572)

Nu är nästa mål påsken, välkomna då!

//Anna

 

Liknande inlägg:

Catering med djungelbuffé

I torsdags var det utställarträff inför Hem & trädgårdsmässan på Mark & stencenter. Utställarna fick tips och idéer inför mässan men störst intryck gjorde nog Fredrik Olsson från Miami Advertising Agency som pratade om gerillamarknadsföring. Jag blev riktigt sugen på att gå utanför boxen och göra ett hyss eller två samtidigt som jag känner att det nog inte är min grej.

Det här är andra gång vi levererar maten till den här träffen och precis som förra gången fick vi ett tema. I år var temat djungel och efter långa samtal fram och tillbaka satt vi ihop en dungelbuffé som blev riktigt bra, ja det blev nog en ny favoritbuffé om jag får bestämma.

Mango smoothie (800x492)

När gästerna kom bjöd vi på en smoothie med mango, banan och kiwi.

djungelbuffe (800x769)

Djungelbuffé

Tropisk räksallad med ananas & koriander # Djungelkryddad lax # Vitlökskräm # Mango & Chilimarinerade kycklingspett # Ljummen sötpotatissallad # Citron & chilimarinerad bönsallad # Melonsallad # Bröd & smör

kokospannacotta (800x578)

Sedan avslutade vi med en kokospannacotta med chili och choklad toppad med exotisk fruktsalsa.

Det var en trevlig kväll och nu är vi laddade för mässan, för vi ska också vara med på Åhaga den 22- 24 mars. Vi kommer att finnas på plats med vår goda fudge, skorpor och vårt eget te. Hoppas vi ses!

fruktfat (592x800)

Det blev rätt många bananer kvar efter vår djungelkväll så imorgon blir det mycket bananer på kakbuffén bl.a. Banana toffee pie, bullar med banan & vitchoklad. MUMS!

Ha en trevlig helg det ska jag ha för idag ska jag fira min födelsedag med champagne och löjrom!

//Anna

 

Liknande inlägg:

Några bilder från söndagens kakbuffé

Känner att det var länge sedan ni fick frossa i kakbilder och i söndags hade vi många godsaker på buffén, väl värda att dela med er.

Den här underbara vaniljpannacottan med en jordgubbskräm smaksatt med citron & kardemumma gjord min duktiga dotter, en underbar smakkombo

Lingoncheese caken som vi gjorde till Skördefesten blev en favorit och har varit mycket uppskattad på buffèn

Blåbärspannacottan var lika vacker som god, yummie!

Våra gäster som inte tål mjölkprotein fick egna på äpplepajer.

Till de andra gjorde jag en favoritpaj med äpple, mandelmassa & kanel, den är så saftig och god att man knappt behöver någon vaniljsås. Här kommer ett recept som jag tror borde stämma ungefär har aldrig skrivit ner det utan brukar gå på känn.

Recept: Pajdag: 3 dl vetemjöl, 1 dl socker, 150 g smör, 1 tsk bakpulver  Fyllning: 4  rivna äpplen, 200 g riven mandelmassa, 2 dl crème fraiche, 2 ägg, 1 dl florsocker,1 msk kanel,  1 tsk vaniljsocker

Hacka ihop pajdegen & tryck ut i pajformen. Skala & riv äpplena, rivna mandelmassan, blanda sedan alla ingredienser väl. Häll i fyllningen i pajformen strö sedan över lite flagad mandel och grädda sedan i ca 25 min eller tills fyllningen stannar.

Liknande inlägg:

Catering i Älvängen

Idag har jag & Sarah varit på utflykt till Älvängen där Netto hade taklagsfest. Måste säga att det var en av de mer udda platser som vi serverat på. Lite stressad var jag när vi hamnade bakom en asfaltsbil och restiden blev lite längre än beräknat. Men klockan 11.30 var borden dukade & maten var framdukad.

Vi serverade en buffé med bl.a. räktårta, inkokt lax, kyckling & kantarellpaj.

 

 

 

 

 

 

 

Vår kaffestation fick bo på golvet & vattnet hämtade Sarah i baracken utanför

Vi fick dela arbetsbänk med målarna & snickarna

Det blev en trevlig lunch med många trevliga hantverkare. Så nu vet ni att några extra mil inte hindrar oss från att leverera vår goda mat.

Ha en bra vecka och missa inte Rosalandet lunchen på torsdag om du är i närheten.

//Anna

Liknande inlägg: