Idag har vi haft ett blivande brudpar på besök, det är det absolut roligaste med vårt jobb. Att få sitta ner med brudparet och låta dom berätta om sina förväntningar & drömmar inför sin stora dag. Dagens brudparet hade en väldigt klar bild av hur dom ville ha sin bröllopsfest, det är kul & gör också vårt jobb lättare. Om man vet vad man vill ha är det så mycket lättare för oss att leverera rätt produkt. Förhoppningsvis kommer du kunna läsa mer om just det här bröllopet både här & i en annan blogg snart.
Maränger & jag har länge haft en ganska dålig relation till varandra, de har aldrig blivit så där blanka, torra & lätta. Men för nått år sedan ringde jag min bagarkompis & hon lärde mig tricket & nu tänkte jag dela med mig av det till er. För imorgon kommer vi Lakristmaränger & Choklad & marängtårta på Kakbuffé och har ni inte möjlighet att komma kan ni alltid provbaka själva.
Maränger
3 äggvitor, 2 dl socker
Värm äggvitor & socker i en tjockbottnad kastrull under omrörning. När blandningen är så varm att du inte vill ha kvar fingret häller du över i en ren bunke & vispar till en styv & blank marängsmet. Om du vill kan du röra i lite chokladsås eller lakritsflingor i smeten. Sedan klickar du eller spritsar marängerna på en plåt & grädda på ca 100 grader i 1½ – 2 timmar eller tills marängerna är lätta & torra. Stäng sedan av ugnen & låt marängerna stå kvar på eftervärme gärna över natten. Lycka till!
Lördagen avslutades med ett besök i Herrljunga kyrka där Mimmi & hennes kompisar från Kyrkans barntimmar bjöd på konsert. En mysig stund och dom var så duktiga.
Imorgon blir det söndagsmiddag med kakbuffé igen & imorgon bjuder vi på Räkcoctail med granatäpple & honungsvinägrett # # # Grillad svensk kycklingfilé med apelsinsås & potatiskaka # # # Stor kak & dessertbuffé
Ha en skön helg & njut av våren!
//Anna
Har kollat in bilderna från dagens blogg bröllop i rött. De är jättehärliga! Kan knappt vänta tills det här året har gått och vi själva får njuta av er underbara miljö och goda mat!
Ett år går fort & snart är det er tur, kommer bli fantastiskt 🙂
Kan nog inte bli annat (peppar peppar) med all planering! Det ska bli spännande att diskutera mera när det närmar sig!