Vi har inte långtråkigt på Trollabo Kvarn

Vilken fantastiskt rolig och intensiv helg vi har haft på Trollabo Kvarn. I fredags var det dags för ölprovningen med Claes från Qvänum mat och malt. Ett glatt och trevligt gäng hade samlats för att prata och prova öl, stämningen var hög och ölen var god om jag får tro omdömena. Kallrökt kalkonbröst

Kvällens meny hade en lokalprägel och till förrätt serverade vi ljummen Gäsenepaj  med kallrökt kalkonbröst från Adelsåsen, kalkonen är en höjdare den tycker jag ni ska prova.

Kvällen blev rätt sen så jag var lite sliten när klockan ringde på lördagmorgon, men när jag väl slitit mig från sängvärmen blev det en riktigt bra dag. Det var öppet mejeri hos Gäsene mejeri och vi var med och sålde fudge. Förutom möjligheten att köpa lokala delikatesser kunde besökarna gå en rundtur igenom mejeriet och se hur osttillverkningen gick till. Dagens stora nyhet var att det numera går att köpa mjölk från våra lokala bönder, det känns bra att kunna köpa mjölk som inte har fraktats runt halva Sverige innan den hamnar i mitt kylskåp. Dessutom var det en väldigt god mjölk så den rekommendera jag varmt.Mjölk från Gäsene Mejeri

Sen var det söndag igen och idag hade vi ett amerikanskt tema och på menyn stod Cesarsallad till förrätt.Cesarsallad

Följt av pulled pork serverat med cole slaw och rostade potatis klyftorPulled pork

Kakbuffén hade vi förutom våra vanliga favoriter fyllt med cookies, cheese cake, key limepie, sötpotatispaj och whoopies.Choklad cheesecake

Med hjälp av tre underbara tjejer, Åsa, Elma och Tova, gick dagen som en dans. STORT TACK TILL ER TJEJER <3

Nu har jag krupit upp i soffan och vilar upp mig inför veckan som kommer, en vecka med invigning, personalfest, bussgrupper och ett gäng konfirmationer så jag är rätt säker på att vi slipper ha långtråkigt den här veckan heller. Sen måste jag samla kraft inför veckans stora utmaning Göteborgsvarvet….

Nu önskar jag god natt!

//Anna

Liknande inlägg:

Söndag med sagolikt god rabarberpaj

Nu är sköna maj här och vi har skördat våra först rabarber och bakat en ny rabarberpaj som var sagolikt god. Jag vet inte om er tid går lugnt och sakta men hos oss springer tiden fram och vips var det söndag igen. Och till den här söndagen hade vi provat lite nya recept en choklad och kolaruta, en cheesecake med lingon och choklad samt det som blev en ny favorit direkt – Rabarberpajen med kardemumma och apelsin.

Ny recept kan man hitta precis överallt, just det här receptet på rabarberpaj hittade jag när jag satt och läste på Twitter (ni hittar mig där som TrollaboAnna) och hittade en bild som Anette Rosvall hade delat. Bilden var så frestande att jag genast bestämde att den måste vi prova och det visade sig vara ett smart drag. Den var verkligen sagolikt god och väldigt vacker.

RabarberpajPajskal
100 g smör
1 dl fiberhavregryn
2,5 dl vetemjöl
Lätt som tusan: Blanda ihop degen, tumma ut den i en ugnsfast form och låt stå kallt medan du förbereder fyllningen.
Fyllning
125 g smält smör
250 g finriven mandelmassa
saften från en apelsin
0,5 dl socker
1 msk kardemumma
2 ägg
Rabarbertopp
4-6 rabarberstänglar skurna i fina bitar
0,5 – 1 dl socker (beror på hur syrliga din rabarber är)
(och eventuellt 2 nävar jordgubbar i delar)
Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret, ta av kastrullen från värmen och blanda i alla ingredienser förutom rabarbern. Låt röran svalna lite granna. Ut med pajen från kylan och in med den i ugnen i ca 10 minuter. Ut med pajen ur ugnen (puh, mycket nu) och kleta i mazarinfyllningen: lägg rabarber och ev jordgubbar överst i ett fint mönster som faller dig i smaken. In med pajen i ugnen IGEN och låt den gå i ca 30 minuter.

En riktigt god rabarberpaj som kan sätta guldkant på vilken dag som helst, prova vetja.

Ha en skön vecka så hörs vi snart igen!

//Anna

Liknande inlägg:

Nytt favoritbröd – focaccia

Jag har kommit på att det är lätt, roligt och gott att baka Focaccia.

Hittade ett recept hos Leila som jag använde som grund första gången, är ju precis urkass på det här med att följa recept men tänkte att det alltid är bra med ett grundrecept.

Focaccia

25 g jäst, 3 dl ljummet vatten, 0,5 dl olivolja, 2 msk honung, 1 msk flingsalt,

7 dl vetemjöl + mycket olivolja till utbakningen

Focaccia på jäsningJag har provat att smaksätta med fetaost och soltorkade tomater och en omgång med körsbärstomater och rosmarin. Färdig gräddad focaccia

Älskar att baka saker som man kan ändra allt efter vad som finns hemma, nästa gång blir det nog marinerade vitlöksklyftor.

Trevlig Valborg till er alla!

//Anna

Liknande inlägg:

Buffé och kontorssysslor

Igår var en rätt typisk dag på Trollabo Kvarn, den började med offert skrivande och slutade med glada gäster som njöt av en buffé. image

Det händer så mycket roligt just nu och vi  försöker få till alla bitar och jag hoppas vi får med allt. Igår jobbade vi med ett spännande julprojekt, en invigning och en födelsedagsfest, vi har verkligen omväxling i vårt arbete och det är så roligt.

Som vanligt på fredagar var det bakning på schemat, jag bakade bullar och passade på att prova en ny fyllning med vår goda chokladfudge i kombination med färskost, socker och kakao. Den sagolikt goda röran fyllde jag gifflarna med. Ska bli spännande att smaka på resultatet på söndag. Vi låter ju alltid våra bullar kalljäsa dom blir så mycket godare då, så just nu står alla bullar i kylrummet och gottar till sig innan gräddningen imorgon.

FocacciaPå kvällen serverade vi en för oss ny buffé som blev riktigt bra med lite smått och gott på bl.a. melon och fetaostsallad, kallrökt laxterrin och vårt nya favoritbröd – focaccia med massor av olivolja samt soltorkade tomater & fetaost. Så gott!

Ikväll ska Johan ha ett sällskap som firar födelsedag på matlagningskväll men först ska vi njuta av det vackra vädret.

// Anna

Avslutar med en kvällsbild från vackra Hudene.

Kväll i Hudene

Liknande inlägg:

Påsk på Trollabo Kvarn

påskägg2 (800x754)Vi har firat påsk ordentligt här på Kvarnen, vi gör ju ingenting halvdant.

Redan på skärtorsdagen drog vi igång med den traditionsenliga Skärstorsdagspuben, en kväll som brukar få Kvarnen att gunga ordentligt. I år hade vi Cliffhanger på scen men innan dess serverade vi en god påskbuffé. Varje år blir vi lika imponerade av att vi har så trevliga gäster, inget gruff eller bråk utan bara glada och partysugna människor som har kommit för att träffas, dansa och skåla med varandra.

PåskbufféPå påskafton levererade vi middag till en överraskningsfest i Falköping. Jag har en dubbel relation till det här med överraskningsfester, som det kontrollfreak jag är det något av ett skräckscenario att bli ”utsatt” för det. Samtidigt är det bland det roligaste jag vet att överraska andra. Lördagens överraskningsfest blev jättelyckad och födelsedagsbarnet blev precis så överraskad som det var tänkt och maten gjorde succé.

Lite eget påskfirande hann vi också med, en äggjakt till våra tjejer och en riktigt god middag med lite bubbel blev det hemma hos familjen Falk.

Förrätt hemma hos ossPåskdagen och annandagen var det en strid ström av gäster som besökte oss för att äta och fika. Det underbara vädret gjorde att vår uteservering var välbesökt. Roligt också att det var många motorcyklar ute på vägarna och några av dom hälsade på hos oss. Men helgens finaste motorfordon var den här underbara gröna bilen, jag blev riktigt kär och med tanke på att över 240 personer har gillat bilden på Facebook är jag inte ensam.

165Nu har vi varit lite lediga och laddar om inför helgen som kommer.

 

Liknande inlägg:

Cykelfest för Barncancerfonden

CykelfestDen 29:e maj har vi beställt vackert väder för då blir det cykelfest på Trollabo Kvarn så samla dina vänner och pumpa däcken och ta en cykeltur, lång eller kort, till oss på Kvarnen.

Det blir cykelpris på kakbuffén och räkmackor men det bästa är att ju fler cyklar som besöker oss desto mer pengar till Barncancerfonden. För varje cykel som kommer till oss ger vi 10:- till Barncancerfonden. Så nu hoppas vi på massor av cykelgäster så det blir mycket pengar till Barncancerfonden.

Cykelpriser den 29:e maj

Trerätters söndagsmiddag: 240:- (ord.pris 275:-)

Räkmacka, kaffe & kakbuffé: 150:- ( ord.pris 199:-)101

Kakbuffé & kaffe: 90:- (ord.pris 124:-)

Kaffe & bulle: 35:- (ord.pris 44:-)

Så förena nytta med nöje cykla till vackra Hudene, fika på vår fina kakbuffé och bidra till forskningen om barncancer.

Varmt välkomna!

Liknande inlägg:

En riktig kalassöndag

I söndags hade vi en riktig kalassöndag med massor av härliga gäster som förgyllde vår dag.277

På Kvarnen hade Johan och vår underbara personal ett sällskap som firade födelsedag med familj och vänner. Dessutom var det som vanligt massor av härliga söndagsgäster ja det var faktist över 100 stycken som besökte oss för att fika och äta.

Födelsedagsdukning Kvarnen är verkligen som gjord för fester, en underbar miljö att fira olika saker.

imageRoligt att se barnen direkt hittade vår nymålade svarta tavla och fyllde den med konstverk.

Medan Johan och kompani svettades på Kvarnen var jag på vackra Kullingsvik för att hjälpa till att ordna en minnesvärd dag för dagens födelsedagsbarn, AnnaGreta 90 år. Vilken fantastisk kvinna, hon ger mig verkligen framtidstro, om man får leva ett så rikt liv känns det inte alls skrämmande att bli äldre.

IMG_4796

IMG_4798Dagen firades med familj och många goda vänner, musikunderhållning och vår vällagade mat – Johans buffé och massor av  goda tårtor.

IMG_4805Tårtbuffé är aldrig fel

IMG_4810IMG_4809IMG_4808

 

Liknande inlägg:

Höst, sol och massor med äpplen

Hemma i vår trädgård dingnar träden av äpplen och därför kändes det nästan som ett måste att ha en söndag fylld av äpplen så om du också vill passa på att frossa i äpplen ska du planera in ett besök hos oss söndagen den 8 september.

003

Räkröra med äpple och curry på kavring
Marinerad kycklingfilé med äpple och calvados
Stor kak-och dessertbuffé

Pris 275:-

På dessertbuffén kommer vi att baka bullar, pajer, kakor och massor av andra godsaker.

Paj (478x640)

Det är redan mycket bokat så för att vara säker på att få plats är det bäst att boka bord och det gör du enklast på 0513-23324 eller info@trollabokvarn.se

Varmt välkommen på äpplefrossa

Anna, Johan & Sarah

Liknande inlägg:

Jag är tillbaka

Då var det dags för ett nytt försök att blogga, så nu blir det lite olika inlägg om alla roliga bröllop och kalas som vi haft under sommaren. Men först några bilder från helgens Söndagsmiddag, höstens menyer hittar du på hemsidan.

Kräftskagen
Kräftskagen med curry på kavring

Lammspett
Lammspett med basilikaaioli samt blomkålspuré

Kakbuffé 2
Några av godsakerna från vår kakbuffé

Catering buffé

Hösten är fylld av festligheter och vi levererar mat till både stora och små kalas och i söndags var det ett gäng och provade lite olika rätter för att välja ut sina favoriter.

Liknande inlägg:

Nu är det vår på Trollabo Kvarn

Nu är det klart, våren har kommit till Trollabo Kvarn och med den vårens första motorcyklar.

Årets första MC (640x478)Borden dukar vi med grönt & rosa

Vårdukning (640x471)På dessertbuffé fanns årets första rabarberpaj

Rabarberpaj (478x640)och en ny favorit rabarbercheese cake.

Rabarbercheese cake (640x640)På kvällens promenad kunde jag konstatera att snön nu är nästan helt borta på golfbanan så snart  får vi nog se fler vårtecken.

Hoppas ni har en härlig ny vecka som väntar på er!

//Anna

Liknande inlägg: