Vi har inte långtråkigt på Trollabo Kvarn

Vilken fantastiskt rolig och intensiv helg vi har haft på Trollabo Kvarn. I fredags var det dags för ölprovningen med Claes från Qvänum mat och malt. Ett glatt och trevligt gäng hade samlats för att prata och prova öl, stämningen var hög och ölen var god om jag får tro omdömena. Kallrökt kalkonbröst

Kvällens meny hade en lokalprägel och till förrätt serverade vi ljummen Gäsenepaj  med kallrökt kalkonbröst från Adelsåsen, kalkonen är en höjdare den tycker jag ni ska prova.

Kvällen blev rätt sen så jag var lite sliten när klockan ringde på lördagmorgon, men när jag väl slitit mig från sängvärmen blev det en riktigt bra dag. Det var öppet mejeri hos Gäsene mejeri och vi var med och sålde fudge. Förutom möjligheten att köpa lokala delikatesser kunde besökarna gå en rundtur igenom mejeriet och se hur osttillverkningen gick till. Dagens stora nyhet var att det numera går att köpa mjölk från våra lokala bönder, det känns bra att kunna köpa mjölk som inte har fraktats runt halva Sverige innan den hamnar i mitt kylskåp. Dessutom var det en väldigt god mjölk så den rekommendera jag varmt.Mjölk från Gäsene Mejeri

Sen var det söndag igen och idag hade vi ett amerikanskt tema och på menyn stod Cesarsallad till förrätt.Cesarsallad

Följt av pulled pork serverat med cole slaw och rostade potatis klyftorPulled pork

Kakbuffén hade vi förutom våra vanliga favoriter fyllt med cookies, cheese cake, key limepie, sötpotatispaj och whoopies.Choklad cheesecake

Med hjälp av tre underbara tjejer, Åsa, Elma och Tova, gick dagen som en dans. STORT TACK TILL ER TJEJER <3

Nu har jag krupit upp i soffan och vilar upp mig inför veckan som kommer, en vecka med invigning, personalfest, bussgrupper och ett gäng konfirmationer så jag är rätt säker på att vi slipper ha långtråkigt den här veckan heller. Sen måste jag samla kraft inför veckans stora utmaning Göteborgsvarvet….

Nu önskar jag god natt!

//Anna

Liknande inlägg:

Ölprovning med Qvänum mat och malt

På fredag blir det ölprovning på Kvarnen med Claes från Qvänum Mat & Malt, det ska bli så roligt.

Vi träffade Claes under vår utbildning med Västsvensk mersmak och jag älskar människorimage som brinner för sin sak och att Claes tyckte att det här med bränneri och bryggeri är det roligaste som finns råder det ingen tvekan om. Att höra honom berätta var var både spännande och väldigt engagerande de brygger allt sitt öl med fokuset på maten och börjar processen med att fundera på hur ett öl ska smaka för att passa en viss typ av mat. Efter det här mötet började en tanke om en ölprovning med efterföljande middag ta form.

Ni kommer att få prova 4-5 sorters öl under Claes ledning och samtidigt som berättar han lite om historia bakom företaget samt om hur man gör när man brygger öl. Efter provningen blir det en två rätters middag med passande ölförslag till maten.

Ljummen gäsenepaj serverad med kallrökt kalkon från Adelsås och rucolakräm

Till den tänkte vi föreslå Qvänums Havre Ale som till stilen är belgisk eller som en tysk veteöl i karaktären

Grillspett på svensk ox- och fläskfilé serverad med rotade potisklyftor, husets sallad samt baconsås och kvarnens grillsåsGrillspettTill varmrätten kommer vi servera McBrian är en smakrik öl med både beska och sötma

Sedan avslutar vi kvällen med kaffe och kaka, tror det kan bli en riktigt trevlig kväll så kom du också.

Pris inkl. provning & middag: 350:-

Dryck till middagen tillkommer.

För att anmäla dig till kvällen ring 0513-23324 eller maila info@trollabokvarn.se

Liknande inlägg: