Påsk på Trollabo Kvarn

påskägg2 (800x754)Vi har firat påsk ordentligt här på Kvarnen, vi gör ju ingenting halvdant.

Redan på skärtorsdagen drog vi igång med den traditionsenliga Skärstorsdagspuben, en kväll som brukar få Kvarnen att gunga ordentligt. I år hade vi Cliffhanger på scen men innan dess serverade vi en god påskbuffé. Varje år blir vi lika imponerade av att vi har så trevliga gäster, inget gruff eller bråk utan bara glada och partysugna människor som har kommit för att träffas, dansa och skåla med varandra.

PåskbufféPå påskafton levererade vi middag till en överraskningsfest i Falköping. Jag har en dubbel relation till det här med överraskningsfester, som det kontrollfreak jag är det något av ett skräckscenario att bli ”utsatt” för det. Samtidigt är det bland det roligaste jag vet att överraska andra. Lördagens överraskningsfest blev jättelyckad och födelsedagsbarnet blev precis så överraskad som det var tänkt och maten gjorde succé.

Lite eget påskfirande hann vi också med, en äggjakt till våra tjejer och en riktigt god middag med lite bubbel blev det hemma hos familjen Falk.

Förrätt hemma hos ossPåskdagen och annandagen var det en strid ström av gäster som besökte oss för att äta och fika. Det underbara vädret gjorde att vår uteservering var välbesökt. Roligt också att det var många motorcyklar ute på vägarna och några av dom hälsade på hos oss. Men helgens finaste motorfordon var den här underbara gröna bilen, jag blev riktigt kär och med tanke på att över 240 personer har gillat bilden på Facebook är jag inte ensam.

165Nu har vi varit lite lediga och laddar om inför helgen som kommer.

 

Liknande inlägg:

Nu är det vår på Trollabo Kvarn

Nu är det klart, våren har kommit till Trollabo Kvarn och med den vårens första motorcyklar.

Årets första MC (640x478)Borden dukar vi med grönt & rosa

Vårdukning (640x471)På dessertbuffé fanns årets första rabarberpaj

Rabarberpaj (478x640)och en ny favorit rabarbercheese cake.

Rabarbercheese cake (640x640)På kvällens promenad kunde jag konstatera att snön nu är nästan helt borta på golfbanan så snart  får vi nog se fler vårtecken.

Hoppas ni har en härlig ny vecka som väntar på er!

//Anna

Liknande inlägg:

Matlagningskväll rolig teambuilding på Trollabo Kvarn

Idag kom äntligen vår skylt & jag menar äntligen för nu har vi jobbat med Kvarnen sedan 2007 och nu börjar ännu några bitar att falla på plats. Den blev så fin och jag är nästan löjligt stolt över den. Nu hänger den på vår nya mjölkpall och det saknas bara lite blommor & några mjölkkannor.

Ikväll har Johan haft en personalgrupp på matlagningskväll. Det innebär att man under Johans ledning får laga en tre rätters middag. Ett trevligt sätt att lära känna sina kunder & kollegor under lite annorlunda former. Kvällens gäng lagade: Sparris med gubbröra # # # Mixed grill med salt bakade potatis, avokado & jordgubbssallad & två såser # # # Rabarberconsumé med kardemummakräm

Vill du veta mer så ring mig så berättar jag mer 0513-233 24

Nu säger jag god natt och önskar er alla en god natts sömn!

//Anna

P.S. Imorgon är det premiär på årets MC fika så nu håller jag båda tummarna för uppehåll & helst lite värme imorgon.

 

Liknande inlägg:

Kakbuffé med farmor Guns Bregottkakor

Idag är jag alldeles dagvill det här med helgdagar mitt i veckan är ju skönt men väldigt förvirrande. Men i mitt liv har det varit söndag & söndag betyder söndagsmiddag & kakbuffé. Med strålande sol har vi haft en rolig & fartfylld dag med massor av glada gäster. Det känns verkligen att våren är här på allvar vi har haft dörrarna öppna hela dan & många gäster har suttit ute och njutit av både solsken & fika.

Det vackra vädret har lockat ut många motorcyklar & snart börjar vi med vår MC-fika. Om vädret är med oss kommer det att bli premiär för årets MC-fika onsdagen den 16 maj. Sedan fortsätter vi varje onsdag fram tills det är dags att ställa in cykeln igen nån gång i slutet av september. Det kommer att finnas smörgåsar, bullar & kakor för att stilla fikasuget.

Lovade ju sist att ni skulle få receptet på min favoritkaka så här kommer receptet:

Farmor Guns Bregottkakor

300 g Bregott, 2 1/2 dl Maizenamjöl, 1 1/2 dl socker, 3 dl vetemjöl,     1 tsk bakpulver Grädda i 175 grader ca 15 min  Du blandar alla ingerdiensertill en mjuk deg. Forma till bollar & grädda i småbrödsformar. Underbart spröda & fantastiskt goda!

Hoppas du får en toppen vecka även om den är skrämmande kort!

//Anna

Liknande inlägg: