Vi har inte långtråkigt på Trollabo Kvarn

Vilken fantastiskt rolig och intensiv helg vi har haft på Trollabo Kvarn. I fredags var det dags för ölprovningen med Claes från Qvänum mat och malt. Ett glatt och trevligt gäng hade samlats för att prata och prova öl, stämningen var hög och ölen var god om jag får tro omdömena. Kallrökt kalkonbröst

Kvällens meny hade en lokalprägel och till förrätt serverade vi ljummen Gäsenepaj  med kallrökt kalkonbröst från Adelsåsen, kalkonen är en höjdare den tycker jag ni ska prova.

Kvällen blev rätt sen så jag var lite sliten när klockan ringde på lördagmorgon, men när jag väl slitit mig från sängvärmen blev det en riktigt bra dag. Det var öppet mejeri hos Gäsene mejeri och vi var med och sålde fudge. Förutom möjligheten att köpa lokala delikatesser kunde besökarna gå en rundtur igenom mejeriet och se hur osttillverkningen gick till. Dagens stora nyhet var att det numera går att köpa mjölk från våra lokala bönder, det känns bra att kunna köpa mjölk som inte har fraktats runt halva Sverige innan den hamnar i mitt kylskåp. Dessutom var det en väldigt god mjölk så den rekommendera jag varmt.Mjölk från Gäsene Mejeri

Sen var det söndag igen och idag hade vi ett amerikanskt tema och på menyn stod Cesarsallad till förrätt.Cesarsallad

Följt av pulled pork serverat med cole slaw och rostade potatis klyftorPulled pork

Kakbuffén hade vi förutom våra vanliga favoriter fyllt med cookies, cheese cake, key limepie, sötpotatispaj och whoopies.Choklad cheesecake

Med hjälp av tre underbara tjejer, Åsa, Elma och Tova, gick dagen som en dans. STORT TACK TILL ER TJEJER <3

Nu har jag krupit upp i soffan och vilar upp mig inför veckan som kommer, en vecka med invigning, personalfest, bussgrupper och ett gäng konfirmationer så jag är rätt säker på att vi slipper ha långtråkigt den här veckan heller. Sen måste jag samla kraft inför veckans stora utmaning Göteborgsvarvet….

Nu önskar jag god natt!

//Anna

Liknande inlägg:

Catering med djungelbuffé

I torsdags var det utställarträff inför Hem & trädgårdsmässan på Mark & stencenter. Utställarna fick tips och idéer inför mässan men störst intryck gjorde nog Fredrik Olsson från Miami Advertising Agency som pratade om gerillamarknadsföring. Jag blev riktigt sugen på att gå utanför boxen och göra ett hyss eller två samtidigt som jag känner att det nog inte är min grej.

Det här är andra gång vi levererar maten till den här träffen och precis som förra gången fick vi ett tema. I år var temat djungel och efter långa samtal fram och tillbaka satt vi ihop en dungelbuffé som blev riktigt bra, ja det blev nog en ny favoritbuffé om jag får bestämma.

Mango smoothie (800x492)

När gästerna kom bjöd vi på en smoothie med mango, banan och kiwi.

djungelbuffe (800x769)

Djungelbuffé

Tropisk räksallad med ananas & koriander # Djungelkryddad lax # Vitlökskräm # Mango & Chilimarinerade kycklingspett # Ljummen sötpotatissallad # Citron & chilimarinerad bönsallad # Melonsallad # Bröd & smör

kokospannacotta (800x578)

Sedan avslutade vi med en kokospannacotta med chili och choklad toppad med exotisk fruktsalsa.

Det var en trevlig kväll och nu är vi laddade för mässan, för vi ska också vara med på Åhaga den 22- 24 mars. Vi kommer att finnas på plats med vår goda fudge, skorpor och vårt eget te. Hoppas vi ses!

fruktfat (592x800)

Det blev rätt många bananer kvar efter vår djungelkväll så imorgon blir det mycket bananer på kakbuffén bl.a. Banana toffee pie, bullar med banan & vitchoklad. MUMS!

Ha en trevlig helg det ska jag ha för idag ska jag fira min födelsedag med champagne och löjrom!

//Anna

 

Liknande inlägg:

Hjälp vilken helg på Trollabo Kvarn

Vissa helger är mer intensiva än andra. Den här helgen kan nog gå till historien som en av de mest hektiska jag upplevt. Eftersom förra veckan var fylld av härliga gäster låg vi hopplöst efter i fredags och jag är ju inte bara krögare utan först och främst mamma så därför tog jag ett arbetsuppehåll för att åka med dottern på ridning. En mysig och viktig mamma/dotter stund som är helt ovärderlig. Men sen var det bara att åka hem och packa fudge inför lördagens stora evenemang Mörlanda Marknad

Klockan sju på lördag morgon var bilen packad och vi (jag & Sarah) åkte till Annelund för att sälja fudge så det stod härliga till. Men först skulle vi resa vårt partytält en inte helt enkel uppgift för två trötta tjejer men vi fixade det galant. (Ni behöver väl inte veta att jag missade att lägga på tältduken innan vi satte dit benen?) Måste säga att  vi var imponerade av bemötandet och dom goda smörgåsarna som arrangörerna gick runt och bjöd på innan markande öppnade var verkligen välkomna. När tältet väl var uppe var det bara att ta emot alla marknadsbesökare som kom och handlade fudge och småpratade lite. Vi var inte riktigt beredda på anstormningen så redan klockan 15 var all fudge slut och vi fick packa ihop och åka hem. Men vi kommer tillbaka nästa år igen och då ska vi ladda upp lite bättre.

Medan jag & Sarah stod på marknad hade Johan fullt upp. Vi hade nämligen fått ett lite ovanligt och mycket roligt cateringuppdrag, vi skulle leverera 156 portioner lasagne till ett chartrat tåg. Lite stressigt, gäller ju att vara i tid tåget väntar ju inte, men det var ingen fara för Johan var i god tid och tåget lite sent. Ett roligt uppdrag där vi hoppas på att få förnyat förtroende.

Men dagen var inte slut där, på kvällen väntade ett bröllop i Vårgårda. Åh det är så roligt! Bröllopet igår gick i lila och rosa, så fint. Vår uppgift ikväll var att leverera maten och att jag skulle vara med och styra upp serveringen.

Kvällens meny bestod av:

Italensk delikatesstallrik med nybakt bröd

Västerbottenlax på bädd av sockerärtor, rödlök & körsbärstomater serverat med potatisbakelse, som vanligt hann jag inte ta några bilder på varmrätt…

Vit chokladpannacotta med hallonsås och knäckflarn

När middagen var serverad åkte jag hemåt trött men väldigt nöjd med dagen.

Idag har vi haft söndagsmiddag och kakbuffé på Kvarnen och fast det såg ut att bli en lugn dag har vi haft fullt upp hela dagen.

Dagens höjdare var det unga paret som kom för att proväta vår mat innan dom föreslog ett spännande samarbete som jag hoppas att jag snart kan berätta mer om.

Ha en bra vecka och var rädda om varandra!

//Anna

 

Liknande inlägg:

Tårtbud till Borås

Torsdagar betyder tidig uppstigning, det är nämligen nödvändigt för att kunna vara på plats i Borås vid halv sju för frukostmöte. Idag agerade jag dessutom tårtbud då en av mina BNI-kollegor skulle överraska en kund med fika i eftermiddag. Men det blev inga vanliga kanelbullar (gott det också) utan vår lyxigt goda Vita chokladtyffelkaka, hoppas dom tycker lika mycket om den som jag gör. Fick också en spännande förfrågan om att använda vår goda fudge som give away med  egen företagslogga på påsarna. Roligt med nya uppslag!

Nu har jag kommit tillbaka & passar på att stjäla till mig några minuter med en kopp te medan jag uppdaterar er på vad som händer här på Kvarnen under tiden bakar Sarah cockies & Johan citron gravar lax samtidigt som han koka både Chokladfudge & Smörkolafudge. Ni hör jag kan gott ta en liten paus dom jobba ju för mig också 🙂

Igår hade vi en grupp från Rotary i Vara här på middag, ett trevligt & glatt gäng som fick äta Johans egen favorit buffé – ja den heter just så Johans favoriter – och dom var mycket nöjda med kvällen. Vi hade en liten premiär igår nämligen premiärförsäljningen av vårt knäckebröd. För nu tror jag att vi börjar hitta recept som fungerar & som går hyfsat snabbt att baka, för det är ju så med mig jag vill att det ska vara enkelt, roligt & gå fort. Inga små krav med andra ord.

Nu får jag väl snart återvända till köket innan Johan & Sarah undrar var jag tagit vägen.

Ha en bra dag allihop!

//Anna

Liknande inlägg:

Fest, catering & söndagsmiddag

Vilken fantastisk helg vi haft här på Trollabo Kvarn.I fredagskväll tog jag & Johan ledigt & bjöd tillsammans med vännerna Frida & Niclas in till fest med god mat & massor av dans. Kvarnen är en underbar byggnad för fest & själv dansade jag tills benen inte orkade längre (& dj:n ville gå hem) så jag  var en lite halvtrött när vi skulle ta tag i söndagens förberedelser på lördag förmiddag.

Men bullarna blev utbakade & ställda i kylen för jäsning över natten & vi hann även börja förbereda för dagens catering. Eftersom det var lördag betyder det att vi hade lite extra hjälp i köket av våra fina tjejer som hjälpte till med bakning & kanske framför allt provsmakning.

 

Idag har det varit full fart minst sagt, närmare 70 gäster har ätit & knappt 20 hade fikafrossa på vår kakbuffé. På kakbuffén fanns mina favorit småkakor alla kategorier farmors Bregottkakor som jag hade tänkte att ni skulle få receptet på, men det fick jag inte med mig hem så det får vänta till nästa gång. Förutom de vanliga söndagsbestyren  skickade vi iväg en buffé med massor av godsaker på bl.a. Bohus crêpes & Gäsenepaj. På söndagsmiddagen serverade vi en Sparrismousse med räkor & ägg # # # Svensk helstekt biff serverad med konjaksdoftande murkelsås samt potatishalvor # # # Stor kak- & dessertbuffé.

 

Medan vi vänta på att de sista gästerna skulle skulle gå hem fick Sarah packa vår nya fudge med choklad & baileys, den är sååå god!

Imorgon väntar lite ledighet men redan på tisdag är vi tillbaka med söndagsmiddag & kakbuffé igen, varmt välkomna då!

//Anna

Liknande inlägg:

Catering med mingelbuffé

Varje torsdag börjar jag morgonen med att åka till Borås för att gå på ett frukostmöte med mitt BNI-team det är ett roligt & energifyllt sätt att börja morgonen på & nu när det är ljust när klockan ringer går det ganska lätt att komma upp.

På Kvarnen gästades vi av ett härligt gäng från Borås, dom skulle börja med ett besök vid Hornborgarsjön för att titta på tranorna. Ugnsbakad lax med vitvinssås Tyvärr hade tranorna flyttat vidare så dom blev snuvade på den mäktiga upplevelsen. Istället kom dom lite tidigare till mig där dom fick en lunch med Ugnsbakad lax med vitvinssås & kokt potatis, innan de åkte vidare till Herrljunga Cider shoppade dom loss bland fudge, skorpor & nybakat bröd i Kvarnens skafferi.

Dagens roligaste uppdrag var en mingelbuffé som vi levererade Stayhards releasefest för Stayhard magasin. Jag tycker att Mingelbuffémingelmat & snittar är så kul det finns hur mycket som helst att hitta på. Idag fick dom # Chevrekräm på crostini toppad med rostade pinjenötter & rosmarin # Gazpachoshot # Tunnbröds rullar med skinka, färskost & örter # Chilimarinerade kycklingspett # Fruktfat #

Fruktfat

Imorgon står det bakning på schemat planerar att baka drömtårta, den klassikern brukar vara populär på kakbuffén sedan är det så smidigt att ha i frysen. Undra vad det blir mera?

Ha en skön helg!

//Anna

 

Liknande inlägg:

En alldeles vanlig tisdag på Kvarnen

Imorse sken solen så jag passade på att började dagen med en långpromenad i skogen, underbart skönt!

Efter det var jag redo att hugga in på dagens arbete & eftersom vi ska ha konferensgäster imorgon var det bara att börja städa & bära bord, men nu är det klart för gästerna imorgon.utplockatJohan kokar mandel kanel fudge

Vårt fudgesortiment börjar bli lite utplockat så Johan har kokat flera omgångar idag bl.a. två nya sorter en mandel/kanel & en två färgad med Choklad/Baileys. Själv har jag en sockerfri period och får överlåta provsmakningen till någon annan, tyvärr! Apropå det här med fudge skickade jag ett paket med blandade godsaker till Mjölby idag. Hör av dig om du också vill beställa lite av Trollabos gudomligt goda fudge.

Ett post paket med fudge

Sedan har jag varit i Fristad för att lämna ett festfat till en skönhetssalong som hade en kundkväll. Festfat är perfekt om man inte är så många som ska äta, komplettera gärna med en paj eller tårta.

Ha en härlig vecka!

Anna

Liknande inlägg:

Välkommen till Trollabo kvarn & vår blogg

Nu ska jag alltså ta mina första stapplande steg som bloggare, känns lite nervöst får jag erkänna, men det ska nog gå bra.

Tanken med bloggen är att ni ska få följa oss på Trollabo Kvarn i allt som händer med bröllop, catering, julbord och mycket, mycket mera. Dessutom kommer jag att dela med mig av en del recept & tips.

Medan jag har dukat, städat & burit bord har Johan kokat fudge i köket. Ni skulle känna hur det doftar i hela Kvarnen, mmmm. Sedan har vi  det där att låta bli att smaka på ljummen chokladfudge, inte helt lätt.Johan skär vår underbart goda smörkola fudge

Helgen som kommer väntar kusinträff med ett 50-tal gäster & på söndag blir det som vanligt söndagsmiddag med kakbuffé.

Kakbuffé betyder bakning, så imorgon blir det till att baka ut bullar & göra små kakor sedan har vi några gäster den här veckan som meddelat att dom är glutenintoleranta  så därför tänkte jag baka maränger, koka pannacotta & göra parfait. Dessutom har Johan bakat en vit chokladmousse tårta med saffran, MUMS! Den är nästa onödigt god.

Vitchokladmousse tårtaHa en härlig helg!

Anna

Liknande inlägg: