Buffé och kontorssysslor

Igår var en rätt typisk dag på Trollabo Kvarn, den började med offert skrivande och slutade med glada gäster som njöt av en buffé. image

Det händer så mycket roligt just nu och vi  försöker få till alla bitar och jag hoppas vi får med allt. Igår jobbade vi med ett spännande julprojekt, en invigning och en födelsedagsfest, vi har verkligen omväxling i vårt arbete och det är så roligt.

Som vanligt på fredagar var det bakning på schemat, jag bakade bullar och passade på att prova en ny fyllning med vår goda chokladfudge i kombination med färskost, socker och kakao. Den sagolikt goda röran fyllde jag gifflarna med. Ska bli spännande att smaka på resultatet på söndag. Vi låter ju alltid våra bullar kalljäsa dom blir så mycket godare då, så just nu står alla bullar i kylrummet och gottar till sig innan gräddningen imorgon.

FocacciaPå kvällen serverade vi en för oss ny buffé som blev riktigt bra med lite smått och gott på bl.a. melon och fetaostsallad, kallrökt laxterrin och vårt nya favoritbröd – focaccia med massor av olivolja samt soltorkade tomater & fetaost. Så gott!

Ikväll ska Johan ha ett sällskap som firar födelsedag på matlagningskväll men först ska vi njuta av det vackra vädret.

// Anna

Avslutar med en kvällsbild från vackra Hudene.

Kväll i Hudene

Liknande inlägg:

Nytt år nya möjligheter här på Trollabo Kvarn

semester (800x534)

Slut på semester och ledighet och hög tid att ta tag i  alla spännande och roliga saker som väntar 2013.

Jag gick en utbildning via Drivhuset i höstas och fick bl.a. lära mig att saker som man skriver ner är enklare att komma ihåg och prioritera så därför tänker jag dela mitt nyårslöfte med er här: Jag ska skriva minst ett blogginlägg i veckan om vad som händer och sker hos oss på Kvarnen, påminn mig gärna om jag börjar slarva.

December var precis så kaotisk som den ska vara med julbord högt och lågt, cateringuppdrag och så lite fudgekokning på det. Men sista veckan var mirakulöst nog lite lugnare så jag, Johan & Sarah hade en förmiddag med brainstorming inför det nya året.  Det var både roligt och skönt att hinna sitta ner och blicka framåt innan vi gick på jullov.

Så när vi kom hem förra veckan var det bara att sätta igång och det är mycket som ska hända i vår. Johan är snart färdig med vårens söndagsmenyer, han varvar inventering och menyskrivande. Vi håller som bäst på att sy ihop en kväll om rawfood, en träningsdag med god och nyttig mat är inplanerad, vi spånar för fullt på om vi ska ha några temasöndagar. Har du några förslag får du gärna höra av dig.

Mer handgripligt håller vi på att planera en liten uppfräschning av källaren och för att få lite idéer och tips tog vi hjälp av Sarah på Storegården Country Living och som vanligt när man får bra idéer vill man börja NU, men vi får försöka ge oss till tåls lite till. Sedan har vi sådan tur att vår Sarah är en klippa på att måla så det kan nog bli riktigt bra när det är klart. Längtar så efter att få visa er lite bilder men det lär nog dröja lite.

I söndags var det premiär för årets första söndagsmiddag och det var en hel del gäster som hade uppmärksammat att vi var igång igen.

Räkcoctail (598x800)

Räkcoctail med lime & ingefärsmarinerad räkor

Kycklingroulader (598x800)

Kycklingroulader med ruccola & parmesan serverat med dragonsås och klyftpotatis

Semlor

På kakbuffé fanns det som vanligt så här års våra goda semlor med mycket fyllning. Jag har väldigt svårt för semlor som har lite mandelmassa det är ju det som är själva grejen med semlor om du frågar mig, annars blir det ju bara en vetebulle med grädde.

Nu vill jag önska er alla en riktigt skön helg och välkomna på söndag om ni är sugna på en utflykt och något gott att äta.

//Anna

 

Liknande inlägg: