Bröllop – jag har världens bästa jobb

Jag har nog världens bästa jobb, tänk att få vara med vid så många viktiga tillfällen i en människas liv. Jag brukar säga att vi finns med genom hela livet från dop via konfirmation, student, bröllop, födelsedagar, bröllopsdagar och slutligen begravningar. Varje gång vi får möjlighet att vara med på en av dessa dagar känner jag både tacksamhet och stolthet med också ett stort ansvar att bidra till en minnesvärd dag.

vackra rosorMen om jag skulle vara tvungen att jobba med bara en sak resten av livet skulle jag utan tvekan välja bröllop, det är så roligt.

Förra veckan träffade jag ett blivande brudpar för att prata om och planera för deras perfekta bröllopsfest. Varje gång jag träffar ett blivande brudpar blir jag lika glad, det är så härligt att sitta där tillsammans med ett par som bestämt sig för att dela resten av livet med varandra. Det är så mycket kärlek, glädje och drömmar i dessa möten. Ibland tycker nog jag att det första mötet är lika roligt som själva bröllopet. Självklart hoppas jag att mina erfarenheter av bröllop kan hjälpa brudparet att utforma just sitt drömbröllop och att jag kanske får dom att tänka på saker dom kanske inte tänkt på.

Tårtbrudpar (640x519)

Men visst är det en speciell känsla att se det strålande vackra brudparet när dom anländer till festlokalen lyckliga och ofta skönt avslappnade efter nervpersen i kyrkan. Att sedan få tjuvlyssna på tal och spex är en kul bonus. Om sedan som jag är en hopplös romantiker och väldigt lättrörd förstår ni att jag gråter en skvätt på nästan alla bröllop.

Nu ska jag göra mig redo för en helg med födelsedagar, bröllopsdagar som ska firas och ett nytt möte med ett blivande brudpar som ska planera sin stora dag.

Önskar er alla en skön helg!

 

//Anna

 

Liknande inlägg:

Bröllop med norrlandstema

Våren var fylld av vackra och kärleksfulla brölloÄrebåge (640x427)p, det här bröllopet låg mig lite extra varmt om hjärtan då brudparet valt att hylla brudens norrländska bakgrund. Jag har också mina rötter i Norrland så jag hade väldigt roligt när jag tillsammans Johan tog fram ett menyförslag fyllt av norrländska delikatesser.

dukning (640x427)

 

Brudparet vigdes i den gamla kyrkoruinen vid Sämsjön där dom också skålade för brudparet. Väl på plats hos oss gick vi ”all-in” med norrlandstemat.

vargtass2 (640x427)

Istället för det klassiska mousserande vinet bjöds det på Vargtass (vodka & lingondricka) när gästerna kom.

Middagen bestod av idel läckerheter och jag tror att det är en av de absolut bästa middagar som vi serverat.

Sallad på fjällröding (640x478)

Sallad med varmrökt fjällröding och avokado serverat med citrusvägrett samt nybakat bondbröd & äkta norrländsk tunnbröd

Renstek (640x478)

Helstekt renfilé på bädd av färska vårprimörer serverad med krämig cognacssås

Hjotron (478x640)

Vaniljparfait med ljummen mylta och mandelflarn

Bröllopstårta (640x478)

En god och vacker tårta från Konditori Nordpolen i Vara

Lite senare på kvällen serverade vi nattamat i form av fjällklämmor fyllda med en röra på rökt renstek och pepparrot.

Vi är glad och stolta över att ha fått vara en del av Therese & Mattias bröllopsdag och vi önskar er all lycka till i framtiden.

//Anna

Liknande inlägg:

Vårbröllop med högsommarvärme

Jag har nog världens roligaste jobb, att minst tio gånger per år få vara med och planera och arrangera bröllopsfester. Bröllop är utan tvekan den absolut roligaste delen av vårt arbete. Att få vara med i planeringsfasen, kanske en av de allra första som får veta att sitta ner med ett blivande brudpar och höra vad de har för drömmar & mardrömmar inför sin bröllopsdag. Se deras kärlek till varandra och få glädjen att vara bollplank och rådgivare inför deras stora dag, jag älskar det <3

Den här bröllopsfesten skulle hållas i en för mig ny lokal, Ymergården och om vi på det förra bröllopet hade haft ösregn var det nästan för bra den här dagen. Solen sken från en molnfri himmel och det var riktigt varmt ute, inne försökte vi hålla temperaturen genom att ha mörkläggningsgardinerna neddragna tills precis innan middagen.

Snittar (640x374)Brudskålen med snittar togs givetvis utomhus och det var en sån där dag när man var glad att vara tjej så man slapp kostym. Jag brukar säga till alla brudpar att en av de viktigaste besluten är att välja rätt toastmaster, en som kan hålla uppe tempot och hålla ihop middagen. Det rådet hade kvällens brudpar verkligen tagit fasta på och jag fick samarbeta med en av de bästa toastmasters jag någonsin träffat – så roligt.

Tillfälligt kök (640x580)Jag hade fullt upp under kvällen så det blev dåligt med kort från kvällen, men när vi hade kommit så långt som till tårtan var jag bara tvungen att föreviga det söta brudparet på tårtan OCH den vackra tårtan.Tårtbrudpar (640x519)Bröllopstårta (640x416)

När jag sen åkte hemåt i den ljusa sommarkvällen var det en rosaskimmrande himmel som var så vacker att det var svårt att hålla ögnen på vägen, som gjort för en romantisk bröllopsnatt.

//Anna

Liknande inlägg:

Bröllop i ösregn

Ondag den 8 maj var vi i Äspered & Sundsholmen för att leverar mat till ett litet bröllop. Brudparet hade valt att bjuda den närmaste familjen till vigsel och bröllopsmiddag, senare på kvällen anslöt vännerna för att fira med fest och dans.

Vigseln skedde i slottsruinen ute på den lilla ön Holmen dit alla gäster roddes med båt. Dagarna innan och dagarna efter var det strålande sol och vackert väder men just den här dagen formligen vräkte regnet ner så både gäster & brudpar fick åka ut till ön med regnponcho och paraply.

Vitsippor och noterFestlokalen var dekorerad i svart och olivgrönt med bl.a. vitsippor och notepapper, väldigt effektfullt.

Brudparet hade ett stort intresse för mat och så här blev menyn

Förrätt (640x478)Svensk delikatesstallrik – ljummen Gäsenepaj toppad med löjrom, lime och ingefärsmarinerade Smögenräkor samt kallrökt pepparlax och citron & dillkräm

varmrätt (640x478)Helstekt svensk biff på bädd av smörfrästa vårprimörer ackompanjerad av whiskeysås toppad med kastanjechampinjoner och enrisrökt sidfläsk  samt potatiskaka

Dukning medeltidSvart och olivgröntBröllopsmiddagen höll på att få ett väldigt otäckt slut då brudgummens far satt en köttbit i halsen. Men tack vare brudgummens snabba och skickliga handlande slutat allt bra.

Vi tackar för förtroendet och önskar Anna & Anders lycka till!

Liknande inlägg:

Kakbuffé med banantema

Jag gillar inte att behöva slänga saker så eftersom det fortfarande fanns bananer kvar från vår djungelbuffé blev det ett stort banantema på dagens kakbuffé.

banancheese cake (800x499)Banancheese cake

bananpaj (800x531)Banana toffee pie

Banankaka (800x598)Banankaka med chokladkola glasyr

Bananbullar (800x598)Bullar med banan & vitchoklad

Smoothie (460x800)Jag och Sarah försöker att hålla oss borta från alla goda kakor så vi använd bananen i vår super goda & nyttiga smoothie istället. Idag gjorde Sarah vår smoothie på banan, kiwi, hallon, kesella, ägg & mjölk. MUMS!

Alla hjärtans dagsdessert (800x742)Förutom att det har varit bananer på höjden och tvären har jag också hunnit träffat tre blivande brudpar idag. Det kommer bli en vår och sommar fylld med kärlek sår ni i bröllopstankar och vill fira ert bröllop i vår vackra kvarn är det hög tid att kontakta oss för de lediga helgerna försvinner snabbt.

Nu säger jag god natt och tack för idag!

//Anna

Liknande inlägg:

Höstbröllop & chokladfrossa

Igår hade vi ett överraskningsbröllop på Kvarnen. Brudparet hade bjudit in till dop/2 års & 40 års kalas men det blev ju Så mycket bättre. Det blev en liten vacker & varm bröllopsfest med mycket skatt & fina tal. Ja det här med talen var ju lite kul, för att underlätta för dom överraskade gästerna hade brudparet själva skrivit talen så gästerna slapp tänka på den detaljen en idé som gav många glada skratt.

Bröllopsmiddagen bestod av :

Rödbetscarpaccio med knaperstekt bacon & fetaost

Älgstek med rostade rotsaker & trattkantarellsås

Vaniljkokta äppelhalvor med kardemummakräm & kanderade mandlar

Sedan gjorde vi något vi inte brukar göra, Johan bakade bröllopstårtan och den blev både vacker & väldigt god.

Idag har vi haft chokladfrossa med massor av läckra chokladkakor & desserter. Det är ju helt enkelt så att choklad är det godaste som finns & vi hade verkligen frossat i chokladrecept. Här är lite av vad vi bjöd på idag.

Apelsin chokladcheese cake

Chocolate chip cookies

Hallonmousse i chokladformar

och här lite av varje.

Nästa vecka blir det lite amerikanskt tema med pumpapaj, brownies, cheese cake och cup cakes.

Hjärtligt välkomna då!

Liknande inlägg:

Hjälp vilken helg på Trollabo Kvarn

Vissa helger är mer intensiva än andra. Den här helgen kan nog gå till historien som en av de mest hektiska jag upplevt. Eftersom förra veckan var fylld av härliga gäster låg vi hopplöst efter i fredags och jag är ju inte bara krögare utan först och främst mamma så därför tog jag ett arbetsuppehåll för att åka med dottern på ridning. En mysig och viktig mamma/dotter stund som är helt ovärderlig. Men sen var det bara att åka hem och packa fudge inför lördagens stora evenemang Mörlanda Marknad

Klockan sju på lördag morgon var bilen packad och vi (jag & Sarah) åkte till Annelund för att sälja fudge så det stod härliga till. Men först skulle vi resa vårt partytält en inte helt enkel uppgift för två trötta tjejer men vi fixade det galant. (Ni behöver väl inte veta att jag missade att lägga på tältduken innan vi satte dit benen?) Måste säga att  vi var imponerade av bemötandet och dom goda smörgåsarna som arrangörerna gick runt och bjöd på innan markande öppnade var verkligen välkomna. När tältet väl var uppe var det bara att ta emot alla marknadsbesökare som kom och handlade fudge och småpratade lite. Vi var inte riktigt beredda på anstormningen så redan klockan 15 var all fudge slut och vi fick packa ihop och åka hem. Men vi kommer tillbaka nästa år igen och då ska vi ladda upp lite bättre.

Medan jag & Sarah stod på marknad hade Johan fullt upp. Vi hade nämligen fått ett lite ovanligt och mycket roligt cateringuppdrag, vi skulle leverera 156 portioner lasagne till ett chartrat tåg. Lite stressigt, gäller ju att vara i tid tåget väntar ju inte, men det var ingen fara för Johan var i god tid och tåget lite sent. Ett roligt uppdrag där vi hoppas på att få förnyat förtroende.

Men dagen var inte slut där, på kvällen väntade ett bröllop i Vårgårda. Åh det är så roligt! Bröllopet igår gick i lila och rosa, så fint. Vår uppgift ikväll var att leverera maten och att jag skulle vara med och styra upp serveringen.

Kvällens meny bestod av:

Italensk delikatesstallrik med nybakt bröd

Västerbottenlax på bädd av sockerärtor, rödlök & körsbärstomater serverat med potatisbakelse, som vanligt hann jag inte ta några bilder på varmrätt…

Vit chokladpannacotta med hallonsås och knäckflarn

När middagen var serverad åkte jag hemåt trött men väldigt nöjd med dagen.

Idag har vi haft söndagsmiddag och kakbuffé på Kvarnen och fast det såg ut att bli en lugn dag har vi haft fullt upp hela dagen.

Dagens höjdare var det unga paret som kom för att proväta vår mat innan dom föreslog ett spännande samarbete som jag hoppas att jag snart kan berätta mer om.

Ha en bra vecka och var rädda om varandra!

//Anna

 

Liknande inlägg:

En livad helg på Trollabo Kvarn

För tredje gången i rad är vi med på Livat på landet dagarna på Liseberg. Tidigare år har jag haft sällskap av Ulrika & Morgan från Galtholmen men i år hade dom inte möjligt att vara med. Men inte behövde jag vara ensam & övergiven för det, Lotta från Avelsås Naturhem följde med mig istället.

Så tidigt i lördags morse var det uppstigning för att göra matsäck & packa bilen full med fudge. I vanliga fall brukar vi sälja skorpor & vår ruskigt goda chokladtryffelkaka men eftersom jag har tillbringat den senaste veckan på sjukhus med vår dotter har jag inte hunnit baka så vi la allt fokus på vår fudge. Jag hade med mig olika10 sorter men lika fullt hade jag glömt 3 sorter hemma. Troligen var det ingen mer än jag som saknade dom 🙂 Tillsammans med all min fudge & några tappra påsar av vårt egen blandade te samsades Lottas saft, basilika olja, chilivinäger, rabarber chutney & jordgubbssylt med choklad & chili. Men förutom allt ätbart hade Lotta med sig fantastiskt fina käpphästar och handdockor. Jag blev alldeles kär och önskade att jag var 5 igen och kunde tjata på mamma och pappa att jag verkligen måste ha den här underbara hästen.

Hemma i Kvarnen var det bröllopsfest för Anna & Patrik. Utan omsvep kan jag erkänna att det var med blandade känslor som jag överlät ansvaret för för bröllopet på vår duktiga personal. Bröllop är ju det roligaste jag vet så att inte vara med och ha den slutgiltiga kollen var svårt, men vår duktiga personal fixade det galant och dom hann t.o.m. att ta lite bilder så ni får se hur vackert det var i vår fina kvarn.

Ärebågen som mötte vårt brudpar

Här har vi dukat & pyntat Kvarnen för bröllopsfest

Helgens vackra blomsterarrangemang

En favorit dessert hos mig Chokladsymfoni – vitchoklad parfait, varm mjölkchoklad soppa & mörk chokladmousse

När jag kom tidigt på söndag morgon väntade ett vackert minne från bröllopet ute på trappan. Jag bakade bullar och kakor några timmar innan jag åkte tillbaka till Liseberg för att sälja mera fudge. När man som jag är van vid den lugna tillvaron i Hudene är det väldigt roligt att få komma till stan och titta på alla människor. Lotta & jag fnissade gott åt gamla tanter som gick fyra varv på provsmakningen, mannen med gul regnponcho & Lisebergsfilt lindad som kjol runt midjan, för att inte tala om alla söta barn. Men det tar på krafterna att stå på marknad så idag har jag tagit det ganska lugnt, men redan imorgon drar vi igång igen.

Önskar er alla en härlig vecka!

//Anna

Liknande inlägg:

Ett bröllop med mycket personlighet

Tidigt i våras träffade vi lördagens brudpar för första gången mötet hade vi hemma hos det blivande brudparet. Paret vi mötte formligen sprutade ur sig idéer och önskemål allt medan hunden Romeo försökte få lite uppmärksamhet. Vigsel & bröllopsfest skulle hålla hemma på den nyss inköpta gården. Arbetet som låg framför L & E var enormt och det var inte utan att vi undrade hur dom skulle få ihop alla bitar. Men smittad av deras entusiasm tog vi fram en offert efter vad vi pratat om.

I mångt & mycket hade vi prickat in deras önskemål, men efter mycket funderade & diskuterande kom L & E fram till att dom ville ha en mer personlig bröllopsmiddag & familjen blev engagerade i allt från att sy brudklänningen (alldeles underbar) till dukning, blomsterarrangemang & brödbakning. Så vår uppgift blev att leverera varmrätten, en ”grillbuffé” vid bordet, samt att jag skulle gå in och styra upp serveringspersonalen. Jag måste erkänna att jag var lite ”nervös” inför att inte ha koll på hela middagen & inte visste jag vilka som skulle hjälpa mig i serveringen det var ändå nästa 100 gäster. Men det hade jag inte behövt vara, den gamla ladugården var en vacker festlokal, brudparets mammor hade bakat & fixat och allt hade tydliga lappar om hur & när det skulle fram. Och det underbara gänget från Bygdegårdsföreningen var riktiga pärlor i servisen. Den enda missen den här kvällen var att jag glömde att ladda kameran så bilderna blev inte så många och kvalitén är inte den bästa, men det bjuder jag på.

Det som annars kom vara mitt starkaste minne från kvällen kommer vara när brudgummens bror sjöng Right here, right now med hela hjärtat för brudparet. Det var absolut inte den vackraste sångrösten jag hört men tillsammans med hans tal & all den kärleken han la in i sången blev det oförglömligt. Inte ett öga var torrt, i alla fall inte hos mig.

En annan detalj som skilde det här bröllopet från de flesta andra var tårtan eller rättare sagt Centraldammsugare från Nordpolen. Kul, annorlunda & mycket uppskattat

Så när jag sent på natten åkte hemåt var det med ett leende & stor tacksamhet över att jag fått vara en liten del av den här viktiga dagen. All lycka önskar jag L & E <3

//Anna

 

Liknande inlägg:

Bröllop vid vackra Säm

I lördags var det dags igen – ett underbart härligt bröllop med ett vackert brudpar. Den här gången var vi inte på Kvarnen utan på logen på Sämsholm med vackra Sämsjön som bakgrund. Brudparet vigdes på brudens föräldrars brygga & anlände med båt till festlokalen. Medan brudparet tog sig en tur på sjön samlades gästerna vid strandkanten för lite snittar & champagne. Måste säga att jag aldrig skulle våga mig på att anlända till min bröllopsfest i båt, jag är nämligen smidig som ett kassaskåp & skulle vara livrädd för att ramla i vattnet & förvandlas från vacker prinsessa till dränkt katt. Men Karolina klev graciöst ur båten vacker som bara den.

Här förbereder vi snittarna, härligt att få jobba ute i solen.

Det här var vårt tredje bröllop i den här mysiga logen & varje gång blir jag lika imponerad av vad man kan göra i den enkla & lite råbarkade lokalen. Men med blommor & ljus kan man göra underverk.Fina placeringskort & dessutom goda praliner till kaffet

För vår del är det också lite extra pyssel när vi ska planera meny och annat för vi huserar i ett partytält med en micro & vatten i dunkar rätt enkla förhållanden med andra ord. I lördags ville brudparet ha buffé, det tycker jag är trevligt då man hinner prata med fler än sina bordsgrannar. Det är också praktiskt om man har många allergier eller annan specialkost, alla plockar helt enkelt de dom vill ha. På lördagens buffé fanns det bl.a. kycklingspett, tomat & olivsallad, Gäsenepaj & min favorit citron & rosmarin marinerad fetaost. Tyvärr hann jag inte ta några kort på maten 🙁

Lagom tills mitt arbete var klart sjönk solen ner i väster och bjöd på en fantastisk solnedgång, men festen fortsatte långt efter att jag sagt god natt.

Måste bara visa dom här fantastiskt vackra rosorna.

På lördag är det dags igen för nästa bröllop då ska vi grilla så vi håller tummarna för vackert väder.

Liknande inlägg: